foto: REUTERS/SCANPIX
Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"
Pasaules tenisa zvaigznes šogad Austrālijā pulcējušās uz pavisam neierastu tenisa turnīru.
Citi sporta veidi
2021. gada 11. februāris, 04:55

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"

Jauns.lv

Šonedēļ Melburnā sācies ilgi gaidītais sezonas pirmais tenisa "Grand Slam" turnīrs "Australian Open".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensības jau tā sākušās divarpus nedēļas vēlāk nekā ierasts, turklāt norisinās īpašos epidemioloģiskās piesardzības apstākļos. Austrālija ir viena no Covid-19 vismazāk skartajām vietām pasaulē, ko vietējās amatpersonas nevēlas mainīt, sagaidot simtiem tenisistu, kā arī tūkstošiem viņu palīgu un līdzjutēju no visas pasaules.

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open" tenisa turnīru.

gallery icon
33

Latviju šogad Austrālijā pārstāv vien divas sportistes - Anastasija Svestova, kura jau zaudējusi gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, un Aļona Ostapenko, kura turpina cīņas vienīgi dubultspēlēs.

Arī sportistiem Austrālijā neklājas viegli, jo viņiem noteiktas īpašas pašizolācijas prasības, ierobežota pārvietošanās un pat treniņprocess, tomēr vismaz pirmais no četriem "Grand Slam" turnīriem var notikt.

No ierastās "Australian Open" gaitas, šķiet, palicis vienīgi pamatīgais Austrālijas karstums, lai gan pat tas, šķietami ir mazāks nekā iepriekšējos gados, jo ne katru dienu termometra stabiņš pārsniedz +30 grādu robežu pēc Celsija.

Tikmēr visur citur Melburnā ir jāievēro distancēšanās - gan uz katra soļa, gan tribīnēs. Ne vien pasaules tenisa zvaigžņu spēlēs tribīnēs tukšo vietu ir vairāk nekā pilno, bet pat vietējā zvaigzne -  kolorītais Niks Kirjoss nespēlē pat pie puspiepildītām tribīnēm, kas ir liels pārsteigums, jo ik dienu nopērkams vien neliels skaits biļešu, pie kurām tiek praktiski tikai Austrālijas iedzīvotāji. Īsi sakot, šogad viss ir citādāk!