foto: AP/Scanpix
NBA Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma pirmajā nedēļā lielāko atbalstu saņēmis Durants
Basketbols
2021. gada 4. februāris, 22:33

NBA Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma pirmajā nedēļā lielāko atbalstu saņēmis Durants

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma pirmajā nedēļā vislielāko atbalstu saņēmis Bruklinas "Nets" uzbrucējs Kevins Durants.

Balsojums par Rietumu un Austrumu konferenču starta pieciniekiem sākās pirms nedēļas un noslēgsies 16.februārī plkst.23.59 pēc Austrumkrasta laika jeb 17.feburārī plkst.6.59 pēc Latvijas laika.

Durants ar 2 302 705 balsu ir līderis starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, bet otrais ar 1 752 185 balsīm ir Milvoki "Bucks" zvaigzne Jannis Adetokunbo. Trešo vietu ar 1 584 028 balsīm ieņem Žoels Embīds (Filadelfijas "76ers"), tālāk esošo Džeisonu Teitamu (Bostonas "Celtics") apsteidzot par vairāk nekā 700 000 balsīm. Augstajā septītajā vietā ar 186 275 balsīm ir Indiānas "Pacers" lietuviešu zvaigzne Domants Sabonis.

Austrumu konferencē starp aizsargiem līderis ir Dāvja Bertāna komandas biedrs Bredlijs Bīls (Vašingtonas "Wizards"), līgas rezultatīvākajam spēlētājam pirmajā nedēļā iekrājot 1 273 817 balsu. Tālāk ar 1 093 611 un 1 014 763 balsīm seko divi Durenta komandas biedri Kairijs Ērvings un Džeimss Hārdens. Arī šeit izkristalizējies labāko trijnieks, jo ceturtajā vietā esošais Džeilens Brauns ("Celtics") atpaliek jau vairāk nekā par 400 000 balsīm.

Rietumos garo spēlētāju balsojumā ar 2 288 676 balsīm dominē Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers"), otro vietu ar 1 477 975 balsīm ieņem Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets"), bet trešais ar 1 285 777 balsīm ir Kavai Lenards (Losandželosas "Clippers"). Turpat aiz pirmā trijnieka ar 1 192 881 Džeimsa komandas biedrs Entonijs Deiviss, bet vairāk nekā uz pusi mazāk balsu ir Polam Džordžam ("Celtics").

Arī aizsargu vidū Rietumos ir izteikts līderis - Stefans Karijs (Goldensteitas "Warriors"), kurs saņēmis 2 113 178 balsis. Tālāk ar 1 395 719 balsīm ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks"), bet trešo vietu ar 998 853 balsīm ieņem Damjans Lilards (Portlendas "Trail Blazers"). Gandrīz četrreiz mazāks atbalsts ir ceturtajā pozīcijā esošajam Dža Morantam (Memfisas "Grizzliels").

Sākumsastāvos katrā konferencē būs trīs garie spēlētāji un divi aizsargi.

Balsošana laikā līdzjutēji var vienu reizi dienā balsot ar NBA lietotnes palīdzību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com". Tāpat ik dienu var balsot sociālajā vietnē "Twitter", līdzās tēmturim "NBAAllStar tvītojot vai retvītojot tēmturi ar basketbolista vārdu un uzvārdu vai atzīmējot viņa lietotājvārdu.

Piecas dienas - 30.janvārī, 2., 4., 13. un 16.februārī - atdotajām balsīm ir divtik liela vērtība. 

Tāpat kā līdzjutēji, starta piecinieku izvēlē piedalīsies NBA spēlētāji un mediji. Piekto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji. 

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti arī 11.februārī. Starta piecinieki tiks paziņoti 18.februārī, bet piecas dienas vēlāk būs iespējas iepazīties arī ar NBA Visu zvaigžņu spēles rezervistiem.

Ziemeļamerikas mediji ceturtdien ziņoja, ka šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle tiks rīkota 7.martā Atlantā.

Iepriekšējā sezonā Čikāgā NBA Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā tālmetienu konkursā latvietis Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms trim sezonām starp rezervistiem Visu zvaigžņu spēlei tika izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. Porziņģis pirms četriem gadiem uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlēja NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā. Savā debijas sezonā jauno zvaigžņu spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs. 

2020.gadā zvaigžņu spēlē Lebrona Džeimsa komanda ar 157:155 uzvarēja Jaņņa Adetokunbo vienību.