Hokejs
2021. gada 3. februāris, 09:02

Kariņš vieš skaidrību, kā norisināsies Rīgā gaidāmais PČ hokejā

Jauns.lv / LETA

2021.gada pasaules čempionāts hokejā notiks bez skatītājiem un būs epidemioloģiski drošs, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica premjers Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lēmumu rīkot visu čempionātu vienā vietā, Rīgā, Kariņš novērtēja kā labu.

"Tas būs čempionāts bez skatītājiem, epidemioloģiski drošs, norisināsies burbulī, kur spēlētāji un citi tiek pilnībā atdalīti no pārējās sabiedrības," teica premjers, piebilstot, ka Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF) jau ir šāda pieredze ar jauniešu hokeja čempionāta rīkošanu Kanādā.

foto: Ekrānuzņēmums
Kariņš atzīmēja, ka lauvas tiesu no visām finansiālajām saistībām segs IIHF.

Pie detaļām, tostarp, nepieciešamā valsts finansējuma, strādā Izglītības un zinātnes ministrija kopā ar Latvijas Hokeja federāciju, norādīja Kariņš. Viņš gan atzīmēja, ka lauvas tiesu no visām finansiālajām saistībām segs IIHF.

Kā ziņots, Latvija rīkos visu 2021.gada pasaules čempionātu hokejā, otrdien lēma IIHF. 2021.gada pasaules čempionāts plānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

IIHF Padome lēmumam rīkot turnīru vienā vietā par labu minēja Covid-19 pašreizējās problēmas, kā arī dažādus tehniskus iemeslus. Turpinoties nenoteiktībai starptautisko ceļojumu ierobežojumos, "Padome uzskata, ka visu komandu uzturēšanās Rīgā visā turnīra laikā un izvairīšanās no ceļojumiem starp divām sacensības uzņemošajām valstīm ir drošākais un izmaksu ziņā efektīvākais pasākuma rīkošanas veids".

Šī gada pasaules čempionātu bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis otrdien paziņoja, ka skatītāju klātbūtne 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā būs atkarīga no epidemioloģiskās situācijas valstī. Ja Covid-19 situācija Latvijā uzlabotos tik ļoti, ka skatītājiem būtu atļauts vērot spēles klātienē, IIHF kopā ar sacensību organizācijas komiteju būtu gatava trīs dienu laikā kopš Latvijas valdības akcepta noorganizēt biļešu tirdzniecību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās