foto: AFP/Scanpix
Bertāna un Pasečņika pārstāvētajā "Wizards" jau seši spēlētāji saslimuši ar Covid-19; atceltas vēl divas spēles
Pastāv liela varbūtība, ka vēl tiks atceltas vairākas Vašingtonas "Wizards" spēles.
Basketbols
2021. gada 16. janvāris, 00:16

Bertāna un Pasečņika pārstāvētajā "Wizards" jau seši spēlētāji saslimuši ar Covid-19; atceltas vēl divas spēles

Jauns.lv / LETA

Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Vašingtonas "Wizards" seši pozitīvi Covid-19 testi, bet vēl trīs basketbolisti noteikti kā kontaktpersonas, vēsta "Wizards" komanda.

"Wizards" paziņoja, ka atceltas komandas turpmākās divas spēles, kas bija paredzētas svētdien un pirmdien savā laukumā pret Klīvlendas "Cavaliers". Vašingtonas vienībai nākamā spēle paredzēta trešdien viesos pret Šarlotas "Hornets".

Kā atklājis komandas treneris Skots Brūkss, pašlaik "Wizards" komandā vien sešiem spēlētājiem ir atļauts piedalīties treniņos, tāpēc nāksies pagaidīt līdz komanda atkal varēs.

Jau ziņots, ka vairāku Covid-19 gadījumu dēļ "Wizards" neaizvadīja trešdienas maču ar Jūtas "Jazz", kā arī tika pārcelta "Wizards" spēle pret "Pistons". Sastāvam nav iespējams pieteikt astoņus spēlētājus.

Pirmdien "Wizards" tikās ar Fīniksas "Suns", kas trešdien paziņoja, ka drošības labad neaizvadīs spēli ar Atlantas "Hawks".

"Vašingtonas "Wizards" tagad ir līdz pieciem spēlētājiem, kuriem koronavīrusa tests ir pozitīvs," piektdien uz saviem informācijas avotiem "Twitter" atsaucas Šaranja.

Jau ziņots, ka trešdien NBA paziņoja, kopš 6.janvāra 497 spēlētājiem veikti Covid-19 testi, no kuriem 16 uzrādījuši pozitīvu rezultātu.

Otrdien līgas vadība un spēlētāju asociācija (NBPA) vienojās par striktākiem Covid-19 ierobežošanas noteikumiem. Turpmākās divas nedēļas visi spēlētāji un treneri lūgti atrasties savās dzīvesvietās, ja komanda ir atgriezusies no izbraukuma. Šie noteikumi neattiecas uz komandas rīkotajiem pasākumiem.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.