foto: Valery Sharifulin/TASS/Sipa USA/ Vida Press
Kamerūniešu bokseris izaicinājis Mairi Briedi
Kongo Demokrātiskās Republikas bokseris Ilunga Makabu.
Citi sporta veidi
2021. gada 8. janvāris, 12:41

Kamerūniešu bokseris izaicinājis Mairi Briedi

Jauns.lv / LETA

Kongo Demokrātiskās Republikas bokseris Ilunga Makabu 2021. gadā cīņā par pasaules čempiona titulu žurnāla "The Ring" versijā vēlas tikties ar latviešu bokseri Mairi Briedi, sportistu šonedēļ citē "The Ring".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Makadu apgalvo, ka viņa promoters un menedžeris izlems boksera likteni 2021. gadā.

"Vēlos brīdināt savus nākamos pretiniekus, ka arī 2021. gada beigās būšu čempions. Turklāt šogad vēlos cīnīties arī par pasaules čempiona titulu žurnāla "The Ring" versijā," Makadu ieskicē savas vēlmes.

FOTO: Briedis noliek gar zemi Glovacki, kļūst par čempionu un bildina mīļoto

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" nokautēja poli Kšištofu Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) ...

gallery icon
192

Šajā versijā pasaules čempions šobrīd ir Briedis, kuram pieder arī pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā.

Pasaules čempions smagajā svarā prestižākajā Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, kuras čempions savulaik bija Briedis, Makadu šobrīd "The Ring" versijā ieņem trešo vietu pasaules rangā aiz Latvijas boksera un kubieša Juniera Dortikosa.

Pagājušā gada janvārī Makadu cīņā par vakanto WBC versijas pasaules čempiona titulu 12 raundos pārspēja poli Mihalu Cešlaku, bet decembra vidū viņš titulu aizstāvēja ar nokautu septītajā raundā pret nigērieti Olanrevadžu Durodolu.

"Esmu laimīgs, jo esmu ieguvis un veiksmīgi aizstāvējis čempiona jostu un kļuvis par vienīgo afrikāni, kurš aizstāvējis WBC titulu 2020. gadā," kreilis Makabu saka sarunā ar "The Ring" žurnālistu. "Pret Durodolu gatavojos ar cieņu, un cīņa ritēja saskaņā ar cīņas plānu."

Mairim Briedim pasniedz "Gada rīdzinieka" titulu un Goda rakstu

Rīgas domes balva "Gada rīdzinieks " un Goda raksts šogad piešķirts bokserim Mairim Briedim par izciliem panākumiem augsta līmeņa boksa ...

gallery icon
15

33 gadus vecais Makabu līdz šim uzvarējis 28 no 30 cīņām, 25 no tām beidzot ar nokautu.

Brieža kontā 28 cīņās ir 27 panākumi, no kuriem 19 gūti ar nokautu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās