foto: Publicitātes foto
Latvijas handbola izlase uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmo spēli dodas ar pieciem debitantiem sastāvā
Latvijas handbola izlase.
Citi sporta veidi
2021. gada 5. janvāris, 09:32

Latvijas handbola izlase uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmo spēli dodas ar pieciem debitantiem sastāvā

Jauns.lv / LETA

Latvijas handbola izlases galvenais treneris Sandris Veršakovs nosaucis sastāvu, kas 7. janvārī aizvadīs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret Itāliju, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Handbola federācija (LHF).

Kopumā uz šo spēli dosies 15 Latvijas handbolisti, no kuriem pieci būs debitanti.

Lai gan lielākais vairums spēlētāju šobrīd aizvada treniņnometni Latvijā, kā arī piedalījās aizvadītajā nedēļas nogalē LHF organizētajās treniņspēlēs pret "SynotTip" virslīgas handbola izlasi, tomēr ir arī tādi spēlētāji, kas pievienosies komandai, dodoties taisnā ceļā uz Itāliju.

Dainis Krištopāns jau decembrī pirms treniņnometnes sākuma paziņoja, ka varēs pievienoties izlasei tikai uz spēli Itālijā. Savukārt Uvis Strazdiņš bija plānojis izlasei pievienoties janvārī, tomēr dažādu ierobežojumu dēļ tas viņam neizdevās, tādēļ arī viņš dosies taisnā ceļā uz spēli pret Itāliju.

Šajā izlases sastāvā, spēlējot oficiālajās spēlēs, debitēs pieci spēlētāji - Dmitrijs Petuhovs, Nils Miķelsons, Ričards Jablonskis, Artūrs Kļaviņš un Endijs Kušners.

Šajā izlases sastāvā liels skaits spēlētāju ir tieši no handbola virslīgas klubiem, tikai četri izlases spēlētāji spēlē ārzemju klubos. Zīmīgs ir fakts, ka izlases sastāvā tika iekļauti divi spēlētāji no virslīgas klubu izlases - Toms Lielais un Igors Ignatjevs. Viņi sevi ļoti labi parādīja aizvadītajās treniņspēlēs, tādējādi iegūstot vietu izlases sastāvā, kas dosies uz Itāliju.

Pirmo spēli pret Itālijas valstsvienību Latvijas izlases aizvadīs 7. janvārī dodoties izbraukumā. Atbildes spēle sekos jau 10.janvārī, kad itāļi dosies uz Latviju, lai aizvadītu spēli Vidzemes Olimpiskajā centrā.

Latvijas izlases pretinieki 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sestajā grupā būs Norvēģija, Baltkrievija un Itālija.

Gan baltkrievi, gan norvēģi itin veiksmīgi startēja 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Vieni no čempionāta rīkotājiem norvēģi piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pusfinālā pret Horvātiju (28:29), bet bronzas spēlē pārliecinoši apspēlēja Slovēniju (28:20). Norvēģija šobrīd neapšaubāmi ir viena no spēcīgākajām handbola izlasēm pasaulē.

Baltkrievi 2020.gada Eiropas čempionātā līdz "play-off" netika, taču no pirmās grupas izkļuva. Kopumā Baltkrievija ierindojās 10. vietā, ar ko vēlāk koronavīrusa pandēmijas dēļ pietika, lai kvalificētos pasaules čempionātam.

Savukārt Itālija Eiropas čempionāta finālturnīrā vienīgo reizi spēlēja 1998.gadā, kad bija čempionāta rīkotāja.

Latvijas vīriešu handbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlei ar Itāliju:

Rihards Leja, Igors Igntjevs, Artūrs Kļaviņš, Dmitrijs Petuhovs, Raitis Puriņš (visi - Rīgas "Celtnieks"), Toms Lielais, Nils Miķelsons, Ņikita Pančenko (visi - Dobeles "Tenax"), Endijs Kušners (Ludzas "Latgols"), Dainis Krištopāns (Parīzes "Saint-Germain", Francija), Uvis Strazdiņš (AIK, Zviedrija), Ričards Jablonskis ("Jūrmalas Sports"), Ingars Dude ("Limoges", Francija), Artūrs Meikšāns (Pelvas "Serviti", Igaunija), Artūrs Kuģis ("Varberg", Zviedrija).