foto: LETA
Freimanim "double-double" uzvarētā Polijas čempionāta spēlē
Ilustratīvs attēls.
Basketbols
2021. gada 1. janvāris, 23:17

Freimanim "double-double" uzvarētā Polijas čempionāta spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis piektdien guva 21 punktu un izcēlās ar "double-double", bet Jānis Bērziņš pievienoja piecus punktus, viņu pārstāvētajai Zelonas Guras "Stelmet Enea" komandai svinot uzvaru Polijas čempionāta spēlē.

Latviešu pārstāvētā vienība 2021.gada pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 85:78 (20:17, 16:12, 18:12, 5:18, 11:11, 15:8) otrajā pagarinājumā uzveica Varšavas "Legia".

Freimanis spēlēja 37 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā grozā raidīja piecus no 11 divpunktu metieniem, trīs no desmit tālmetieniem un abus divus "sodiņus". Viņš arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, bloķēja divus metienus, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja 22 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Tikmēr Bērziņš laukumā pavadīja 28 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no sešiem "trejačiem". Tāpat viņš izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, tika pie trim piezīmēm un 13 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija ceturtais labākais rezultāts uzvarētāju rindās.

Viesiem ar 25 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Gabriels Lundbergs.

Zelonas Guras komanda ar 16 uzvarām 18 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, Mārtiņa Laksas pārstāvētā Ļubļinas "Start" ar 13 panākumiem 18 cīņāir trešie, bet Roberta Stumbra pārstāvētais Radomas "HydroTruck"klubs ar piecām uzvarām 19 cīņās ir priekšpēdējais starp 16 vienībā.