foto: EPA/Scanpix
Bertānam deviņi punkti un ierobežots spēles laiks "Wizards" otrajā zaudējumā
Dāvis Bertāns ļoti vēlu ieradās Vašingtonas "Wizards" treniņnometnē, kāpēc sezonas sākumā viņa spēles laiks ir ierobežots līdz 20 minūtēm.
Basketbols
2020. gada 27. decembris, 08:35

Bertānam deviņi punkti un ierobežots spēles laiks "Wizards" otrajā zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Dāvis Bertāns sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja zaudējumu šīs sezonas pirmajā mājas spēlē.

"Wizards" savā laukumā ar 120:130 (32:32, 27:31, 32:29, 29:38) piekāpās Orlando "Magic", piedzīvojot otro zaudējumu šosezon.

Bertāns laukumā pavadīja 19 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra vienu bumbu. Basketbolists grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, divus no desmit tālmetieniem, kā arī realizēja vienu no trim "sodiņiem".

Basketbolists arī nopelnīja vienu personīgo piezīmi, kamēr "Wizards" ar latvieti laukumā guva par vienu punktu mazāk nekā iemeta.

Anžejs Pasečņiks jau otro reizi bija iekļauts spēles pieteikumā, bet pie minūtēm laukumā tā arī netika.

Jau otro "triple double" šajā sezonā nopelnīja Rasels Vestbruks, kura rēķinā 15 punkti, 15 atlēkušās bumbas un 12 rezultatīvas piespēles. Viņš kļuvis tikai par ceturto basketbolistu NBA vēsturē, kuram savas komandas pirmajās divās sezonas spēlēs izdevies iekrāt "triple double". Iepriekš neviens basketbolists savas jaunās komandas pirmajos divos mačos ar šādu statistiku nav izcēlies.

Bredlijs Bīls ar 39 punktiem, septiņām bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija rezultatīvākais "Wizards" spēlētājs.

"Magic" rindās Terensam Rosam 25 punkti, Nikola Vucevičs pievienoja 22 punktus un 17 bumbas zem groziem, kamēr vēl 21 punktu iemeta un septiņas rezultatīvas piespēles iekrāja arī Markele Fulcs.

Abas komandas pēdējo ceturtdaļu iesāka ar līdzīgu rezultātu 92:92, bet pateicoties Vestbruka spēlei, "Wizards" drīz vien bija vadībā ar viena punkta pārsvaru - 95:94. Pēc nedaudz vairāk nekā divām spēlētām minūtēm Bertāns panāca 99:97, taču brīdi vēlāk aizmeta garām tālmetienu un tika nomainīts.

Aptuveni ceturtdaļas vidū Vučeviča metiens Orlando komandu izvirzīja vadībā ar 109:103, bet "Wizards" atlikušajā laikā vadības grožus vairs nespēja pārņemt. Bertāns nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām devās laukumā un rezultatīvi piespēlēja Deni Avdijam, kurš bija precīzs no tālienes. Turpinājumā visus "Wizards" centienus atspēlēties slāpēja Vučeviča un Fulca rezultatīvā spēles, bet Bertāns paša galotnē vēlreiz bija neprecīzs aiz trīspunktu līnijas.

"Wizards" par zaudējumu revanšēties būs iespēja pirmdien, jo abi klubi tiksies atkārtoti.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.