foto: BNS Foto/Scanpix
Lietuviešu basketbolists Sirvīdis pārceļas uz Detroitas "Pistons"; cits NBA basketbolists kārto Lietuvas pilosnību
Talantīgais lietuviešu basketbolists Deivids Sirvīdis.
Basketbols
2020. gada 2. decembris, 10:55

Lietuviešu basketbolists Sirvīdis pārceļas uz Detroitas "Pistons"; cits NBA basketbolists kārto Lietuvas pilosnību

Jauns.lv / LETA

Lietuviešu basketbolists Deivids Sirvīdis vienojies par trīs gadu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Detroitas "Pistons", ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

20 gadus veco Sirvīdi pērn NBA draftā ar 37.numuru izraudzījās Dalasas "Mavericks", taču maiņas darījumā uz lietuvieti tiesības ieguva "Pistons".

Viļņas "Rytas" audzēknis Sirvīdis, kurš var spēlēt vieglā uzbrucēja un uzbrūkošā aizsarga pozīcijās, iepriekšējo sezonu pavadīja dzimtenē, bet martā pievienojās Izraēlas klubam Jeruzalemes "Hapoel".

Iepriekšējā sezonā ULEB Eirokausā lietuvietis 16 mačos vidēji guva 6,6 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas, bet Lietuvas Basketbola līgā (LKL) viņam 24 dueļos bija caurmērā 5,7 un 2,5 bumbas zem groziem.

Tikmēr ziņu aģentūra BNS vēsta, ka 21 gadu vecais Ņujorkas "Knicks" vieglais uzbrucējs Igns Brazdeikis iesniedzis pieteikumu prezidenta kancelejā, lai atgūtu Lietuvas pilsonību. Kā atklāja prezidenta Gitana Nausēdas kancelejas preses sekretārs Antans Bubnelis, lēmums par pilsonības piešķirošanu basketbolistam tiks pieņemts līdz gada beigām.

Brazdeiķis ir dzimis Kauņā, taču viņa ģimene vēlāk pārcēlās uz ASV, bet pēc tam kļuva par Kanādas pilsoņiem. Brazdeikis pārstāvējis Kanādas jaunatnes izlases.

Iepriekšējā sezonā viņš debitēja NBA, kur deviņās spēlēs vidēji sešās minūtēs guva 1,9 punktus.

Lietuvai šobrīd ir divi NBA basketbolisti - Memfisas "Grizzlies" centra spēlētājs Jons Valančūns un Indiānas "Pacers" spēka uzbrucējs Domants Sabonis. Latvijai patlaban ir četri spēlētāji NBA komandu sastāvos.