Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas motokrosa talants pārstāvēs rūpnīcas komandu
foto: Infront Moto Racing
Kārlis Reišulis ar rūpnīcas komandas atbalstu būs starp nākam;a gada Eiropas čempionāta favorītiem.
Citi sporta veidi

Latvijas motokrosa talants pārstāvēs rūpnīcas komandu

Māris Siliņš

Jauns.lv

15 gadus vecais motokrosa braucējs Kārlis Reišulis panācis vienošanos ar kādu motociklu ražtāju rūpnīcas komandu, kuras nosaukums tiks atklāts tuvākajā laikā.

Latvijas motokrosa talants pārstāvēs rūpnīcas koma...

Reišulis aizvadītajā sezonā debitēja Eiropas čempionātā 125 cm3 klasē un braucot kopā ar lielākoties vecākiem puišiem izcīnīja 16. vietu. Sezonas laikā četras reizes Reišulis bija labāko desmitniekā. Sezonas prioritāte bija veiksmīgs starts Latvijas čempionātā, kur, pārstāvot “KTM Motofavorīts” komandu, tika uzvarēti deviņi no desmit braucieniem un pārliecinoši izcīnīts čempiona tituls 125 cm3 klasē. Savukārt ārzemēs Reišulim palīdzēja Nīderlandes komanda “Hamstra Racing”.

Reišuļa komanda sociālajos tīklos par līdz šim sasniegto pateikusies “KTM Motofavorīts” komandai: “Liels paldies Gatim Panavam par uzaicinājumu komandā un ticību, ka Kārlis var cīnīties par Latvijas čempiona titulu. Liels paldies arī Raivim Bernsonam, kurš rūpējās, lai Kārļa motociklam nekas netrūktu un tehnika būtu augstākajā līmenī. Vislielākais paldies arī Montai Tiltiņai, kura darīja lietas, lai Kārlis būtu atpazīstams. Šī komanda iedeva lielu grūdienu Kārļa motobraucēja attīstībā.”

2019. gadā savā pēdējā sezonā 85 cm3 klasē Kārlis Reišulis Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu, pasaules čempionātā junioriem palika piektais.

“Kārlim labi izdevās pārkāpt no 85 uz 125 cm3 motocikla. Ātrums bija jau sezonas sākumā, bet pēdējos posmos Mantovā (Itālija) un Lommelā (Beļģija) klāt nāca arī rezultāts. Nākamajā gadā veiksmīgs starts Eiropas čempionātā būs galvenā prioritāte,” sezonu vērtē Reišuļa treneris Roberts Justs, kurš pats vēl nesen brauca pasaules čempionāta apritē.