Girgensonam piespēle pirmajā pārbaudes spēlē; Gudļevskis izārstējis traumu
No Zemgus Girgensona viņa trešajā NHL sezonā jau sagaida, ka viņš būs viens no Bufalo "Sabres" balstiem.
Hokejs
2015. gada 22. septembris, 10:37

Girgensonam piespēle pirmajā pārbaudes spēlē; Gudļevskis izārstējis traumu

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli pirmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) savā laukumā pieveikt Minesotas "Wild".

Girgensons veica rezultatīvu piespēli dueļa 42.minūtē, kad palīdzēja Metam Moulsonam panākt neizšķirtu 2:2, bet dažas minūtes vēlāk uzvaras vārtus mājinieku labā guva šī gada NHL drafta otrais numurs Džeks Eihels.

Tieši Eihels tika nosaukts par šī dueļa pirmo zvaigzni, turklāt viņš šīs cīņas laikā izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli.

Girgensons šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 30 sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem un pielietojot divus spēka paņēmienus. Tāpat latvieša rēķinā neitrāls lietderības koeficients, kā arī viens uzvarēts iemetiens no trim.

Pēc pamatlaika šajā duelī eksperimentālā kārtā tika izspēlēts arī papildlaiks, kurā pārāka bija "Wild".

Nākamo pārbaudes maču "Sabres" aizvadīs trešdien, kad savā laukumā spēkosies ar Otavas "Senators".

Tikmēr kļuvis zināms, ka Sanhosē "Sharks" vienība pirmdien uz savu fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sanhosē "Barracuda" nosūtījusi Latvijas uzbrucēju Ņikitu Jevpalovu. Līdz ar to "Sharks" treniņnometnes sastāvā nu palicis 41 hokejists. Arī "Sharks" pirmdien aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, kad izbraukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Vankūveras "Canucks", kuras sastāvā nebija pieteikts latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Jaunā NHL sezona sāksies 7.oktobrī.

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis pēc savainojuma izārstēšanas atgriezies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" treniņos, vēsta "Tampabay.com".

Kā zināms, 23 gadus vecais Gudļevskis iedzīvojās ķermeņa augšdaļas savainojumā, kas viņam lika izlaist "Lightning" pirmssezonas treniņnometnes sākumu, taču pirmdienas rītā latvietis atgriezies atpakaļ ierindā.

"Jūtos tuvu savai optimālajai kondīcijai," pauda Gudļevskis, kurš savainojumu guva pagājušās nedēļas sākumā "Lightning" jauno talantu komandas sastāvā.

Pagaidām vēl nav zināms, kad Gudļevskis varētu piedalīties kādā no "Lightning" pirmssezonas pārbaudes spēlēm, taču sagaidāms, ka tas nenotiks pirmajā mačā otrdien, kad klubs tiksies ar Nešvilas "Predators", pret kuru jāspēkojas arī trešdien. Savukārt piektdien Tampabejas klubs tiksies ar Floridas "Panthers".

"Vienmēr ir vilšanās, kad gūsti savainojumu. Uz šo treniņnometni neskatos kaut kā citādi, bet gan cenšos smagi strādāt un nopelnīt vietu šajā organizācijā," pauda Gudļevskis.

Kā zināms, "Lightning" komandu pārstāvošajam krievu vārtsargam Andrejam Vasiļevskim mēneša sākumā tika veikta operācija, lai likvidētu asins sarecējumu, kas bija izveidojies netālu no viņa kreisā atslēgas kaula. Viņš būs spējīgs atgriezties uz ledus vien pēc 2-3 mēnešiem.

Līdz ar to Gudļevskis centīsies konkurēt par otrā vārtsarga vietu "Lightning" komandā, kuras pirmais numurs ir Bens Bišops. Sagaidāms, ka latvieša galvenais konkurents būs pieredzējušais Rejs Emerijs.

Jaunā NHL sezona sāksies 7.oktobrī, kas nozīmē, ka Gudļevskim ir labas izredzes vismaz tās pirmajā mēnesī nokļūt aiz Bišopa muguras.

Kā zināms, pagājušajā sezonā "Lightning" aizkļuva līdz Stenlija kausa finālsērijai, kurā ar 2-4 piekāpās Čikāgas "Blackhawks" komandai. Izšķirošajos mačos Bišops spēlēja ar ieplīsušu labā cirkšņa muskuli, kas vienam mačam lika pieteikt arī Gudļevski.

LETA / Foto: Vida Press