Futbols
2020. gada 8. oktobris, 10:07

Maltas futbolistiem uzvara, Fēru salām sagrāve, Andorai zaudējums draudzības spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases futbolistu pretiniece nākamajā Nāciju līgas D pirmās grupas spēlē Fēru salas trešdien draudzības spēlē Herningā atzina dāņu pārākumu ar 0:4, kamēr cita pretiniece Malta pārspēja Gibraltāru, bet Andora zaudēja Kaboverdes komandai.

Latvijas izlases nākamā pretiniece Nāciju līgas D pirmajā grupā Fēru salu vienība viesos ar 0:4 (0:4) atzina Dānijas pārākumu.

 Sākot ar 22.minūti līdz puslaika beigām dāņi guva četrus vārtus, tai skaitā vienus ar 11 metru soda sitienu.

Otrajā puslaikā komandas veica pa sešām spēlētāju maiņām, vārtus  vairs neiekarojot.

Latvijas aiznākamā pretiniece Malta savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja pundurvalstiņu Gibraltāru.

Vārtus uzvarētāju labā mača astotajā minūtē guva Kīriens Nvoko, bet 87.minūtē uzvaru nostiprināja Keins Atārs.

Latvijas izlases trešais pretinieks Nāciju līgas sacensību grupā Andora savā laukumā ar 1:2 (1:1) atzina Kaboverdes pārākumu.

Visus trīs vārtus mačā guva Kaboverdes pārstāvji. 8. un 54.minūtē dubli noformēja Raiens Mendešs, bet 17.minūtē bumbu savos vārtos raidīja Punks.

Vēl vienā mačā Latvijas kaimiņu cīņā Igaunija savā laukumā ar 1:3 (0:2) piekāpās Lietuvai.

Divus vārtus guva Arvīds Novikovs - mača 14. un 46.minūtē, vēl vienus uzvarētāju labā 32.minūtē pievienoja Grats Sirgeds.

Igaunijas vienībai gandarījuma vārtus 58.minūtē guva Pavels Marins.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase trešdien pārbaudes mačā Podgoricā pēdējās minūtēs izlaida no rokām uzvaru un cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar mājinieci Melnkalni.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Igors Tarasovs. Debiju valstsvienībā piedzīvoja vārtsargs Roberts Ozols, aizsargs Elvis Stuglis un pussargs Eduards Tīdenbergs.

Spēle Melnkalnē starp abām vienībām bija ieplānota jau šā gada 26.martā, taču Covid-10 pandēmijas dēļ tā nenotika.

Mača favorīte bija Melnkalne. Tā gan ieņem augstāku vietu pasaules rangā - 63.vieta pret Latvijas 137.vietu, gan arī spēlē augstākā Nāciju līgas grupā. Kamēr Latvija cīnās zemākajā D līgā, melnkalnieši ir C līgā. Turklāt atšķirībā no Latvijas, kas ar diviem neizšķirtiem pundurvalstu grupā ieņem otro vietu četru komandu konkurencē, Melnkalne C līgas pirmajā grupā svinējusi divas uzvaras un ieņem pirmo vietu.

Līdz šim komandas bija tikušās vienreiz. 2012.gada augustā draudzības spēlē Melnkalne uzvarēja ar 2:0.

Latvijas futbola izlase turpinājumā 10.oktobrī UEFA Nāciju līgā viesosies pie Fēru salām, bet trīs dienas vēlāk šī paša turnīra ietvaros savā laukumā uzņems Maltu.

Latvieši UEFA Nāciju līgas D pirmās grupā septembrī mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru un viesos cīnījās 1:1 ar Maltu.

Pēc divām spēlēm grupas vadībā ar sešiem punktiem ir Fēru salas, divi punkti ir Latvijai, bet pa vienam guvusi Andora un Malta.

Nāciju līgas D pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C līgā jeb pēc spēka trešajā līmenī. D līgā spēlē Eiropas vājākās izlases.

Pēdējās Nāciju līgas spēles Latvijai paredzētas novembrī.