foto: EPA/Scanpix
Pārtrūkst Minhenes "Bayern" iespaidīgā 23 uzvaru sērija
Futbols
2020. gada 27. septembris, 23:45

Pārtrūkst Minhenes "Bayern" iespaidīgā 23 uzvaru sērija

Jauns.lv / LETA

Vācijas superklubs Minhenes "Bayern" svētdien cieta negaidītu zaudējumu bundeslīgas futbola čempionāta otrās kārtas spēlē, pārtraucot iespaidīgas uzvaru un nezaudēto maču sērijas.

"Bayern" viesos ar 1:4 (1:2) atzina "Hoffenheim" pārākumu.

Minhenieši Hofenhaimā ieradās ar 23 uzvarētām un 32 nezaudētām spēlēm pēc kārtas, bet viesos pārtrūka viņu iespaidīgās sērijas.

Mājiniekus vadībā izvirzīja Ermins Bičakčičs, kurš pēc stūra sitiena ar galvu raidīja bumbu Manuela Noiera sargātajā cietoksnī. Astoņas minūtes vēlāk Moaness Daburs pārcēla bumbu pāri Noieram un panāca 2:0, bet spēles 38.minūtē Jozua Kimmihs ar tālu sitienu vienus vārtus atguva.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Andrejs Kramaričs atjaunoja mājiniekiem divu vārtu pārsvaru, bet otrā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē horvāts pielika punktu "Hoffenheim" uzvarai - 4:1.

"Bayern" no zaudējuma neglāba arī Roberta Levandovska došanās laukumā otrajā puslaikā. Tāpat atpūta tika dota vēl dažiem pamatsastāva spēlētājiem, jo "Bayern" komanda vēl ceturtdien UEFA Superkausā cīnījās ar "Sevilla".

"Bija skaidrs, ka kādu dienu tas notiks," par pārtrūkušajām sērijām stāstīja "Bayern" galvenais treneris Hansi Fliks. "Devām pretiniekiem labas vārtu gūšanas iespējas, bet paši savējās nerealizējām."

Jau trešdien "Bayern" Vācijas Superkausā cīnīsies ar Dortmundes "Borussia", cenšoties izcīnīt sezonas pirmo trofeju. Iepriekšējā sezonā Minhenes klubs uzvarēja UEFA Čempionu līgā, ieguva UEFA Superkausu, tika kronēts par Vācijas čempionu un vinnēja vietējā kausa izcīņā.

Tikmēr jau pēc otrās kārtas savu treneri Dāvidu Vāgneru atbrīvojusi Gelzenkirhenes "Schalke 04" komanda. "Schalke 04" sezonas ievadā ar 0:8 kapitulēja "Bayern", bet šajā nedēļas nogalē ar 1:3 piekāpās Brēmenes "Werder".

Vāgners Gelzenkirhenes komandu vadīja kopš pagājušā gada jūlija. Iepriekš viņš stūrēja Anglijas klubu Hadersfīldas "Town", kurai palīdzēja iekļūt premjerlīgā, kā arī strādāja Dortmundes "Borussia" rezerves komandā.

Bundeslīgā 58 sezonu laikā iepriekš tikai trīs treneri atlaisti pēc otrās kārtas. 1983.gadā "Koln" ātri atbrīvojās no Rinusa Mihelsa, 1995.gadā tā pati Ķelnes vienība sezonas sākumā "vilka pasi" izsniedza Mortenam Olsenam, bet 2009.gadā "Hannover" pēc otrās kārtas atlaida Dīteru Hekingu.