Fitness
2020. gada 25. septembris, 19:03

Pieci triki, kā sportot mazāk un tomēr notievēt

Jauns.lv

Lai iegūtu slaidāku augumu, nav sevi obligāti jāierobežo un jānodzenā sportojot. Pirmām kārtām svars atkarīgs no ikdienas paradumiem, tāpēc centies ieviest savā dzīvē pareizos, iesaka goodhouse.ru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1. Nekad neizlaid brokastis, pusdienas un vakariņas - un tu atbrīvosies no 4 kg gadā

Pētnieki no Sietlas gada laikā novēroja 130 sievietes, kas centās nomest svaru. Viens no patīkamākajiem atklājumiem: badošanās nepalīdz notievēt. Tās, kuri bieži izlaida ēdienreizes, vidēji nometa par 4 kg mazāk nekā tās dāmas, kuri ēda mēreni un regulāri.

2. Ņem uz darbu līdzi pusdienas no mājām - atbrīvosies no 2.5 kg svara gadā

Ja esi iecienījis izmantot ēdiena piegādes vai pusdienot tuvējā kafejnīcā, tad atbrīvoties no liekā svara būs grūtāk. Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs tapušajās maltītēs parasti ir vairāk eļļas, sāls un cukura, nekā tu izmantotu mājās, gatavojot tos pašus ēdienus.

3. Sveries vienu reizi nedēļā - un nometīsi 0,5 kg svara gadā

Ja tu regulāri sveries (un izturies pret svariem kā pret vienu no ikdienai noderīgām ierīcēm, nevis kā bezgalīga stresa avotu), tad svaru kontrolēt ir vieglāk. Izskaidrojums ir vienkāršs: ja seko līdzi savam svaram, tad uzreiz pamanīsi liekus kilogramus un varēsi atbilstoši rīkoties.

4. Pieraksti visu, ko ēd, un atbrīvosies no 3 kg svara gadā

Lielākā daļa no mums nenovērtē pārtikas daudzumu un kaloriju skaitu apēstajā ēdienā. Vai šogad vēlies ielīst savos "slaidajos" džinsos vai satriecošā izskatā mirdzēt Ziemassvētku ballē? Veselu mēnesi katru dienu (un godīgi!) pieraksti katru konfektes pusīti, ko apēd.

5. Trenējies mazāk - nometīsi 2,5 kg svara

Pagājušajā gadā tika publiskots pētījums, kurā piedalījās divas brīvprātīgo grupas. Pirmajā grupā vīrieši un sievietes trenējās 30 minūtes dienā, otrajā - divreiz vairāk. Rezultāti bija pārsteidzoši: tie, kuri nodarbojās ar sportu tikai pusstundu, mēneša laikā notievēja par 2.5 kg vairāk! Izrādījās, ka 30 minūšu aktīvs treniņš ir pietiekams, lai aktivizētu vielmaiņu un sadedzinātu kalorijas. Bet pēc ilgākas slodzes šīs aptaujas dalībnieki vai nu jutās pārāk izsalkuši, vai arī pārāk noguruši un atlikušo dienas daļu pavadīja uz dīvāna.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās