Porziņģis atklāj, ka ir pieņēmies svarā, bet kļuvis pat vēl ātrāks
Kristapam Porziņģim, palielinot ķermeņa masu, izdevies kļūt ne vien spēcīgākam, bet arī ātrākam un nedaudz atsperīgākam.
Basketbols

Porziņģis atklāj, ka ir pieņēmies svarā, bet kļuvis pat vēl ātrāks

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc ķermeņa masas palielināšanas jūtas nevis lēnāks, bet gan stiprāks un ātrāks, pavēstīja pats spēlētājs.

Porziņģis atklāj, ka ir pieņēmies svarā, bet kļuvi...

Šobrīd Porziņģis gatavojas jaunajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai, bet jau drīzumā viņam Ņujorkas "Knicks" sastāvā sāksies pirmssezonas nometne.

Kā informē ESPN, jau tagad Porziņģa dienas režīms ir blīvs ar treniņiem, ikdienai sākoties jau ap plkst.6.45 no rīta. Diezgan daudz laika latvietis šobrīd pavadot trenažieru zālē un nodarbībās ar komandas biedriem, pilnveidojot trijstūra uzbrukumu.

Tāpat 20 gadus vecais basketbolists ik dienu uzņem ap 5000 kaloriju, lai palielinātu savu ķermeņa masu un kļūtu konkurētspējīgāks cīņā pie groziem. Pats Porziņģis atklāja, ka vasaras laikā pieņēmies svarā jau par aptuveni pieciem kilogramiem, bet līdz treniņnometnes sākumam cer pievienot vēl pāris.

"NBA Vasaras līgā biju tiešām tievs, taču nu lieku klāt svaru, no kā 90% ir muskuļu masas. Jūtos stiprāks un ātrāks, turklāt varu lēkt nedaudz augstāk," pauda Porziņģis. "Nedomāju, ka ķermeņa masas palielināšanās padarīs mani lēnāku. Tā pat varētu mani padarīt ātrāku un atlētiskāku."

Kā zināms, šī gada NBA jauno spēlētāju draftā Porziņģi ar augsto ceturto numuru izvēlējās "Knicks" klubs. Viņš kļuvis par visu laiku visaugstāk izvēlēto Latvijas basketbolistu NBA draftā. Šis gods iepriekš piederēja Andrim Biedriņam, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors".

"Knicks" komandas pirmssezonas treniņnometne sāksies nākamās nedēļas otrdienā.

LETA / Foto: EPA/LETA