Meta Pasaules Miers atgriežas Losandželosas "Lakers" komandā
Meta Pasaules Miers atkal varētu doties laukumā NBA mačos.
Basketbols

Meta Pasaules Miers atgriežas Losandželosas "Lakers" komandā

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Losandželosas "Lakers" vienojies par līgumu ar skandalozu slavu iemantojušo uzbrucēju Meta Pasaules Mieru (angļu valodā - Metta World Peace).

Meta Pasaules Miers atgriežas Losandželosas "Laker...

Līgums ar 35 gadus veco basketbolistu parakstīts uz vienu gadu, taču tas nav garantētais kontrakts. Tiesa, tiek uzsvērts, ka Meta Pasaules Miers spēs apliecināt savu lietderību un paliks "Lakers" komandā.

Meta Pasaules Miers jau kādu laiku trenējas kopā ar "Lakers" vienību, bet jau nākamnedēļ sāksies NBA pirmssezonas treniņnometnes. Komandas pārstāvji uzsver, ka pieredzējušais basketbolists ir kā mentors gados jaunajam uzbrucējam Džūliusam Rendlam, kurš izlaida tikpat kā visu iepriekšējo sezonu.

Iepriekšējo sezonu Meta Pasaules Miers iesāka Ķīnā, bet noslēdza to Itālijā, pārstāvot Kantu "Acqua Vitasnella" komandu.

Savukārt "Lakers" komandā basketbolists spēlēja no 2009. līdz 2013.gadam, vienreiz kļūstot par NBA čempionu.

Uzbrucējs, kurš kādreiz bija pazīstams ar vārdu Rons Ārtests, NBA spēlējis kopš 1999.gada, pārstāvot arī Čikāgas "Bulls", Indiānas "Pacers", Sakramento "Kings", Hjūstonas "Rockets" un Ņujorkas "Knicks". Kopumā viņš laukumā izgājis 1016 spēlēs.

Karjeras laikā NBA regulārajā čempionātā Meta Pasaules Miers guvis vidēji 13,8 punktus un izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīra mačos izcēlies ar vidēji 13,9 punktiem un 4,8 bumbām zem groziem.