foto: Ekrānuzņēmums
"TTT Rīga" pievienojas Ukrainas izlases spēka uzbrucēja Udodenko
Taisijai Udodenko ir sešu sezonu pieredze Eiropas kausos.
Basketbols
2020. gada 23. septembris, 15:06

"TTT Rīga" pievienojas Ukrainas izlases spēka uzbrucēja Udodenko

Jauns.lv / LETA

Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" trešdien sastāvu papildinājusi ar Ukrainas valstsvienības spēlētāju Taisiju Udodenko, ziņo klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Udodenko pagājušajā sezonā pārstāvēja Ungārijas klubu Pēčas PEAC, vietējā čempionātā kļūstot par komandas vērtīgāko spēlētāju. Spēka uzbrucēja 21 spēlē vidēji 30,3 minūtēs guva 12,4 punktus un izcīnīja 8,1 atlēkušo bumbu, kā arī izdarīja 2,4 rezultatīvas piespēles un pārķēra 1,3 bumbas.

Pēčas kluba rindās Udodenko vidēji realizēja 52,9% metienu no spēles, tostarp 34,4% trīspunktu metienu, kā arī 73,1% brīvmetienu. Eiropas kausā Udodenko četrās spēlēs vidēji 10,5 punkti un 4,5 atlēkušās bumbas, kā arī 1,5 piespēles.

Udodenko ir sešu sezonu pieredze Eiropas kausos. Profesionāli spēlē no 18 gadu vecuma, pārstāvot klubus no Šveices, Francijas, Ukrainas, Krievijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Čehijas, Itālijas, Polijas un Ungārijas. Kopā ar Elīnu Babkinu spēlējusi Polijas klubā Vroclavas "Sleza" (2018.-2019.gads). Kopā ar Aijas Klakockas māsu Daci Pjēržozefu spēlējusi Francijas komandā "Dunkerque" (2011.-2012.).

Spēlētāja divas reizes piedalījusies Eiropas čempionāta finālturnīros (Čehija 2017, Latvija 2019), tostarp pildījusi Ukrainas valstsvienības kapteines pienākumus.

Pērn Rīgā trīs spēlēs basketboliste vidēji 21,7 minūtēs guva 6,0 punktus un pievienoja 5,0 atlēkušās bumbas, kā arī 2,7 piespēles.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" arī šosezon spēlēs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā, kur C grupā ielozēta ar Skio "Famila" (Itālija), zvaigžņoto Jekaterinburgas UGMK un kā arī Spānijas vienības Žironas "Spar Citylift" un Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" no Rumānijas pāra uzvarētāju.

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.