Citi sporta veidi
2020. gada 14. septembris, 16:51

Visā Latvijā norisināsies tradicionālā “Olimpiskā diena 2020”

Jauns.lv

Jau šo piektdien, 18.septembrī visā Latvijā norisināsies tradicionālā “Olimpiskā diena 2020”, kas pulcēs vismaz 120 000 dalībnieku visā Latvijā. Ar “Olimpiskās dienas 2020” kopīgo vingrošanu, noslēgsies arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētie Olimpiskā mēneša pasākumi.

Vienlaicīgi visās norises vietās rīta vingrošana sāksies plkst.10:00, pēc kā notiks dažādas sportiskas un radošas aktivitātes. Izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar dažādiem Olimpiskajiem sporta veidiem un to spēles noteikumiem, piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās.

Jau no plkst.7:00 līdz 12:00 tiešraidē no Piņķu futbola laukuma raidīs LOK informatīvais sadarbības partneris “Radio SWH”, kas savu programmu piecu stundu garumā veltīs “Olimpiskajai dienai 2020”. Gaidāmas interesantas un izklaidējošas sarunas izbraukuma studijā tiešraidē.

LOK “Olimpiskās dienas 2020” aktivitātes šogad izvērš mēneša garumā. Katra nedēļa tiek veltīta fiziskām aktivitātēm dažādām iedzīvotāju grupām – topošajām un jaunajām māmiņām, ģimenēm, senioriem, ka arī bērniem un jauniešiem. Centrālais elements Olimpiskajā mēnesī ir iespēja izzināt dažādus sporta veidus un ieviest regulāras sporta aktivitātes ikdienā. Otrs elements ir uztura padomi vispārējai veselības veicināšanai kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu. 

LOK mājas lapā olimpiade.lv un oficiālajā “OlimpiadeLV” Youtube kanālā septembra sākumā tika publicēts mācību video materiāls, ko var izmantot vingrojuma kompleksa apgūšanai un treniņiem ikdienā.