foto: AP/Scanpix
NHL gada treneri atzīst Brūsu Kesidiju
Bostonas "Bruins" galvenais treneris Brūss Kesidijs.
Hokejs
2020. gada 10. septembris, 17:10

NHL gada treneri atzīst Brūsu Kesidiju

Jauns.lv / LETA

Bostonas "Bruins" treneris Brūss Kesidijs, kurš aizveda klubu līdz Nacionālās hokeja līgas (NHL) pamatturnīra labākajam rezultātam līgā, trešdien ieguva Džeka Adamsa balvu kā līgas gada treneris.

55 gadus vecais kanādietis Kesidijs bija šīs balvas finālists arī 2018. gadā. Pagājušajā sezonā viņa vadībā "Bruins" tika līdz Stenlija kausa finālam, kur septiņās spēlēs zaudēja Sentluisas "Blues".

"Bruins" bilance 2019./2020.gada NHL pamatturnīrā bija 44-14 ar vēl 12 zaudējumiem papildlaikā un pēcspēles metienos, iegūstot NHL labāko punktu summu - 100 punktus, bet pēc Covid-19 izraisītās pauzes martā un sezonas atsākšanas ar izsēšanas spēlēm augustā Bostonas klubs samierinājās vien ar ceturto numuru pirms Stenlija kausa izcīņas.

"Lāči" pirmajā kārtā pārvarēja Karolīnas "Hurricanes" barjeru, bet nākamajā kārtā patrāpījās pa rokai Tampabejas "Lightning".

Bostonas vienība pamatturnīrā atļāva pretiniekiem gūt vismazāk vārtu no visiem NHL klubiem, ielaižot savos vārtos vien 167 ripas jeb 2,39 vārtus spēlē. "Bruins" ierindojās otrajā vietā pēc Edmontonas "Oilers" vairākumā gūto vārtu procentos (25,2%) un trešajā vietā NHL - spēlē mazākumā, nosargājot savus vārtus neieņemtus 84,3% reižu.

Citi finālisti un pretendenti uz balvu bija Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets" treneris Džons Tortorella un Filadelfijas "Flyers" vadītājs Alēns Vinjo.