foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija
Rubenis pirmajā "Solidaritātes un olimpiešu sacīkšu" velobrauciena posmā Polijā finišē septītajā vietā
Pauls Rubenis
Citi sporta veidi
2020. gada 9. septembris, 23:48

Rubenis pirmajā "Solidaritātes un olimpiešu sacīkšu" velobrauciena posmā Polijā finišē septītajā vietā

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Pauls Rubenis ("Tartu 2024 - Balticchaincycling.com") pirmajā "Solidaritātes un olimpiešu sacīkšu" velobrauciena posmā Polijā trešdien finišēja septītajā vietā.

Trešdien sportisti mēroja pirmo 31."Solidaritātes un olimpiešu sacīkšu" velobrauciena posmu, kas no Ņisko līdz Seņdzišovai Malopolskai bija 172,9 kilometru garumā un pārsvarā atradās līdzenumā, piedāvājot trīs nelielus kāpumus.

Tāpēc uzvarētājs izšķīrās posma finišā, uzvarot "Israel Cycling Academy" pārstāvim Itamaram Einhornam, kurš trasi veica četrās stundās divās minūtēs un 37 sekundēs. Otro un trešo vietu ieguva "Lotto - Soudal U-23" komandas braucēji no Beļģijas, attiecīgi - Arne Marits un Jarne van de Pārs.

Rubenis ar tādu pašu laiku kā uzvarētājam ieņēma septīto vietu. Rubeņa komandasbiedrs Kristers Ansons 139 startējušo riteņbraucēju vidū finišēja 97.vietā piecas minūtes un 34 sekundes aiz uzvarētāja.

Kopvērtējumā Einhorns par četrām sekundēm apsteidz Maritu, bet par piecām - "Uno-X Pro Cycling" komandas norvēģu braucēju Siveru Vērstedu. Rubenis ir 12.vietā desmit sekundes aiz līdera, bet Ansons - 98.vietā piecas minūtes un 44 sekundes aiz līdera.

Jauno braucēju sarakstā Rubenis ieņem trešo vietu sešas sekundes aiz Marita, bet Ansons ir 62.vietā 86 konkurentu vidū. Savukārt aktīvāko braucēju sarakstā Rubenis ar diviem punktiem ieņem 11.vietu.

Komandu ieskaitē latviešu pārstāvētā vienība ir trešā ar tādu pašu laiku kā līderei ""Lotto - Soudal U-23" komandai.

Ceturtdien Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) Eiropas tūres 2.1 kategorijas sacensību dalībniekiem nāksies mērot 170.1 kilometru no Krosno līdz Novi Sončai ar četriem stāvākiem kāpumiem.

Kopumā šajā tūrē paredzēti četri posmi, 12.septembrī sacensībām finišējot Lodzā.