foto: EPA/Scanpix
Viens no šīs sezonas NBA labākajiem treneriem vairs neturpinās vadīt komandu
Bilijs Donovans pametīs "Thunder" vienību.
Basketbols
2020. gada 9. septembris, 14:14

Viens no šīs sezonas NBA labākajiem treneriem vairs neturpinās vadīt komandu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Oklahomasitijas "Thunder" pēc piecu gadu sadarbības nolēmusi mainīt galveno treneri, tāpēc pie komandas stūres vairs nebūs redzams Billijs Donovans.

"Thunder" paziņoja, ka abas puses līgumsaistības izbeigušas pēc abpusējas vienošanās.

Donovans komandas grožus pārņēma no Skota Brūksa, kurš šobrīd trenē latviešu pārstāvēto Vašingtonas "Wizards". Donovans "Thunder" vienībai pievienojās 2015. gadā, kad klubs pirmo reizi sešu gadu laikā neiekļuva "play-off".

Pēc pievienošanās komandai Donovans visās piecās sezonās spēja sasniegt izslēgšanas spēles, neraugoties uz faktu, ka klubā vairs nespēlēja līgas zvaigznes Kevins Durents, Rasels Vestbruks un Pols Džordžs.

"Patiesi cienu Billiju un novērtēju to darbu, ko veicām kopā," teica "Thunder" ģenerālmenedžeris Sems Presti.

Interesanti, ka Donovans šogad bija starp trim finālistiem balsojumā par regulārās sezonas labāko treneri. Balvu pārliecinoši saņēma Toronto "Raptors" galvenais treneris Niks Nērss, kurš apsteidza NBA regulārās sezonas uzvarētāju Milvoki "Bucks" galveno stratēģi Maiku Budenholzeru un Donovanu.

"Thunder" šosezon izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 piekāpās Hjūstonas "Rockets".

Uz šo brīdi galvenie treneri, neskaitot "Thunder", nav vēl četrām NBA komandām - Filadelfijas "76ers", Ņūorleānas "Pelicans", Indiānas "Pacers", kā arī Čikāgas "Bulls".