foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Viljamsa revanšējās Sakari un sasniedz "US Open" ceturtdaļfinālu
Citi sporta veidi
2020. gada 7. septembris, 22:34

Viljamsa revanšējās Sakari un sasniedz "US Open" ceturtdaļfinālu

Jauns.lv / LETA

Slavenā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa pirmdien sasniedza ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Viljamsa, kura rangā ieņem astoto vietu un turnīrā izlikta ar trešo numuru, ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 6-3, 6-7 (6:8), 6-3 pārspēja grieķieti Mariju Sakari, kura rangā ir 22.pozīcijā un "US Open" saņēmusi 15.numuru.

Pirms 13 dienām Sakari trīs setos apturēja Viljamsu Ņujorkas WTA "Premier" turnīra astotdaļfinālā, bet pirmdien amerikāniete revanšējās grieķietei.

Viljamsa "US Open" ceturtdaļfinālu sasniegusi 12.reizi pēc kārtas.

Viljamsas kontā šobrīd ir 23 "Grand Slam" tituli, par vienu mazāk nekā leģendārajai Mārgaretai Kortai. ASV viņa izcīnījusi sešus "Grand Slam" titulus, pēdējo no tiem - 2014.gadā.

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nepiedalās vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko. No šī gada turnīra dalību atsauca vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.