Basketbols
2020. gada 7. septembris, 13:03

Nākamajā sezonā "TTT Rīga" pārstāvēs arī Hafa

Jauns.lv / LETA

Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" pirmdien panākusi vienošanos ar amerikāņu uzbrucēju Meganu Hafu, kurai nākamā sezona būs jau otrā pašmāju klubā, ziņo vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"TTT Rīga" rindās astoto sezonu būs redzama Ieva Pulvere, bet ar Hafu iepriekš tikpat kā bija panākta vienošanās.

Pirmdien noskaidrojās, ka Hafa piekritusi Rīgā pavadīt vēl vienu sezonu.

Hafa 2020.gada sezonā piedalījās 13 spēlēs FIBA Eirolīgā, vidēji 33,3 minūtēs gūstot 11,0 punktus un izcīnot 9,2 atlēkušās bumbas. Spēka uzbrucēja izdarīja 1,3 rezultatīvas piespēles, pārķēra 2,2 bumbas un nopelnīja otro labāko lietderības koeficientu 13,2.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgā Hafa 17 spēlēs vidēji 23 minūtēs un 27 sekundēs atzīmējās ar 12,9 punktiem un 7,5 izcīnītām bumbām zem groziem. Spēlētāja realizēja 57,1% divpunktu un 27,0% trīspunktu metienu, kā arī 80,5% soda metienu.

Hafa studiju gaitas sāka "Hawaii" universitātē kā volejboliste, bet 2014.gada decembrī pievienojās basketbola komandai. Otrajā sezonā "Hawaii" rindās kļuva par "Big West" līgas čempioni un palīdzēja komandai pirmo reizi kopš 1998.gada iekļūt Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Spēlētāja divas reizes tika atzīta par "Big West" līgas labāko rezervisti (2015., 2016.gadā), kamēr pārcēlās uz Jūtas universitāti, kur saskaņā ar NCAA noteikumiem izlaida 2016./2017.gada sezonu. Jaunās komandas rindās viņa divus gadus pēc kārtas tika iekļauta "Pacific-12" līgas simboliskajā pieciniekā.

Hafa pēdējā studiju gadā vidēji guva 19,6 punktus un izcīnīja 9,9 atlēkušās bumbas, turklāt iemeta 38 punktus pret Oregonas universitāti. Tāpat basketboliste bija Top 15 starp līgas spēlētājām gūtajos punktos (piektā vieta), atlēkušajās (otrā) un pārķertajās bumbās (12.), bloķētajos metienos (septītā) un "double-double" (otrā).

Ņujorkas "Liberty" 2019.gada Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā izvēlējās spēlētāju ar 26.numuru, taču pirmajā vasarā nedeva iespēju spēlēt pamatsastāvā. Hafa 2020.gada 14.martā parakstīja treniņnometnes līgumu ar WNBA vicečempioni Konektikutas "Sun". Sezonas sākums tika pārcelta divus mēnešus vēlāk un "Sun", negaidot treniņnometni, 25.maijā paziņoja par Hafas atskaitīšanu.

Trīs nedēļas vēlāk, 17.jūnijā, Hafa parakstīja līgumu ar četrkārtējo WNBA čempioni Minesotas "Lynx". Jaunajā komandā viņa izgāja laukumā trīs spēlēs, nospēlējot piecas minūtes. "Lynx" atlaida Hafu 6.augustā.

Lasvegasas "Aces" 8.augustā noslēdza ar Hafu līgumu līdz sezonas beigām, taču 17.augustā paziņoja par spēlētājas atlaišanu. "Aces" statistika - četras spēles, summā 11 minūtes.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" arī šosezon spēlēs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā, kur ielozēta B grupā kopā ar Jekaterinburgas UGMK, Anetes Šteinbergas pārstāvēto Stambulas "Galatasaray", Šopronas "Uniqa" (Ungārija), Buržas "Tango", "Basket Landes" (abas - Francija), Skio "Famila" (Itālija), kā arī Spānijas vienības Žironas "Spar Citylift" un Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" no Rumānijas pāra uzvarētāja.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.