foto: LFF
Latvijas futbola izlase kā savu glābēju atrod 18 gadus veco Krolli
Raimonds Krollis mačā pret Maltu varētu tikt pie nozīmīgas lomas, jo viņš pagaidām ir vienīgais nominālais uzbrucējs, kurš būs gatavs spēlēt.
Futbols
2020. gada 4. septembris, 11:57

Latvijas futbola izlase kā savu glābēju atrod 18 gadus veco Krolli

Jauns.lv / LETA

Uz Nāciju līgas D pirmās grupas otro maču ar Maltu, kas plānots izbraukumā, kopā ar Latvijas futbola izlasi uzbrucēja Roberta Uldriķa vietā dosies Raimonds Krollis, kuram pieaugušo valstsvienībā vēl nav izdevies debitēt, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau ziņots, ka Latvija ceturtdien stadionā "Daugava" Nāciju līgas D pirmās grupas spēlē spēkojās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Andoru.

Ceturtdienas duelī pret Andoru Latvijas izlasei traumas dēļ nevarēja palīdzēt uzbrucējs Dāvis Ikaunieks, savukārt vēl viens šīs pašas pozīcijas spēlētājs Vladislavs Gutkovskis par rupjību saņēma sarkano kartīti.

Pēcāk noskaidrojās, ka uzbrukuma līnijā Latvijas izlasei duelī pret Maltu, kas plānots 6. septembrī, palīdzēt nevarēs arī uzbrucējs Uldriķis. Viņa pārstāvētā Šveices komanda "Sion" izlēmusi izmantot Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) jaunizstrādātos noteikumus, kas paredz iespēju neļaut futbolistam piedalīties starptautiskos mačos.

Malta patlaban ir viena no Eiropas valstīm, kurā ir paaugstināti Covid-19 saslimstības rādītāji, tāpēc tā ievietota "sarkano valstu" sarakstā.

Ņemot vērā visus augstāk minētos faktorus, izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs bija spiests pieaicināt Krolli, kuram šonedēļ bija plānota debija Latvijas U-21 valstsvienībā. Citus uzbrucējus izsaukt īsti nebija iespējams, jo viņi nespētu veikt epidemioloģiskās prasības, lai drīkstētu ielidot Maltā un pārstāvēt izlasei spēlē.

LFF ziņo, ka uzbrucējs jau ir pievienojies nacionālajai izlasei tās viesnīcā Jūrmalā un šodien, 4. septembrī, dosies uz treniņu sporta bāzes "Arkādija" stadionā. Uz Maltu valstsvienība izlidos ar tiešo līgumreisu no Rīgas starptautiskās lidostas plkst.15.

Līdz šim Krollis bija spēlējis tikai Latvijas U-19 izlasē, kuras rindās viņš 13 mačos izcēlās ar desmit vārtu guvumiem. Šogad uzbrucējs sekmīgi iesācis sezonu nacionālajā čempionātā, izpelnoties pirmo uzaicinājumu uz U-21 izlasi, kuras rindās gatavojās debijai 4. septembrī spēlē pret Serbiju.

Krollis ar astoņiem gūtiem vārtiem ir sestais rezultatīvākais vietējā čempionāta spēlētājs, bet starp latviešiem viņš ir līderis.

Attiecīgi pašlaik valstsvienības rīcībā ir 24 spēlētāji, kuri arī turpmāk atradīsies Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) "Return to Play" drošības protokolam atbilstošā "burbulī" un dosies uz Maltu, lai 6. septembrī aizvadītu nākamo UEFA Nāciju līgas spēli.