foto: Donat Sorokin/TASS/Scanpix
Skudra pēc diviem zaudējumiem pret Somijas otrās līgas klubiem: "Mēs necenšamies būt pirmssezonas čempioni"
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra atklāj, ka pārbaudes spēles vairāk domātas, lai saprastu jauno spēlētāju varējumu.
Hokejs
2020. gada 26. augusts, 12:01

Skudra pēc diviem zaudējumiem pret Somijas otrās līgas klubiem: "Mēs necenšamies būt pirmssezonas čempioni"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra pārbaudes spēlēs no jaunajiem hokejistiem grib redzēt vairāk sakarīgu spēli.

Jau ziņots, ka rīdzinieki otrdien otrajā pirmssezonas pārbaudes spēlē ar rezultātu 3:4 (2:1, 0:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās iepriekšējās sezonas Somijas otrās līgas trešajam spēcīgākajam klubam Joensū "Kiekko-Pojat".

"Dinamo" šajā mačā izlaida vadību 2:0 un pamatlaika pēdējās minūtēs nenosargāja uzvaru.

Pirmdien "Dinamo" ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā zaudēja pagājušās sezonas Somijas pēc spēka otrās līgas spēcīgākajai komandai Imatras "Kettera".

"Spēles bija diezgan atšķirīgas. Otrajā spēlē bilde laukumā bija labāka. Šobrīd mēs vairāk koncentrējamies uz to, kā izskatās mūsu jaunie hokejisti, kuri dos sastāva dziļumu. Un kurš vispār šeit var vai nevar būt.  Šobrīd neskatāmies uz to trijnieku, kurā ir Indrašis, Dārziņš un Rēdlihs. Viņi atjauno savu ķīmiju. Ir grupa jauno hokejistu, no kuriem mums ir jāsaprot, ar kuriem mēs varam rēķināties. Tas ir mūsu galvenais mērķis," klubs citē Skudras teikto.

Skudra pauž nožēlu, ka dažādu iemeslu dēļ komanda nevarēs nospēlēt nevienu pārbaudes spēli optimālajā sastāvā.

"Pirmkārt, mēs gribam redzēt, ko jaunie hokejisti var parādīt. Spēles bija atšķirīgas. Vakar bija lielāks haoss, bet šodien bijām organizētāki. Hokejs viennozīmīgi ir vasarīgs. Ar katru dienu mēs kļūstam labāki," saka Skudra.

Viņš neslēpj, ka neviens no jaunajiem spēlētājiem nav pārsteidzis ar kaut ko pozitīvu.

"Gribam redzēt no jaunajiem vairāk sakarīgu spēli. Šobrīd vairāk apbēdina situācija, kas ir starp jaunajiem hokejistiem. Gribu tomēr atzīmēt Jāni Jaku, ar kuru ir noslēgts pārbaudes līgums. Viņš pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas tikai pāris dienas ir ar mums trenējies un nospēlējis divas spēles. Jānis izskatās ļoti solīdi. Taktiskā ziņā ir savi jautājumi, bet viņš daudz nav ar mums kopā trenējies. Tas ir pozitīvais moments, bet jaunajiem, kuriem tiek dota iespēja spēlēt šīs spēles, viennozīmīgi vajag rādīt kvalitatīvāku hokeju," uzsver treneris.

Pirmā spēle tika zaudēta pēcspēles metienos, bet otrā - papildlaikā. Skudra gan atzīmē, ka rezultāti treneru kolektīvu neinteresējot.

"Mēs necenšamies būt pirmssezonas čempioni. Esmu bijis pirmssezonas čempions, kā arī zaudējis ļoti daudz pārbaudes spēļu - tam nav nekāda sakara ar regulāro čempionātu. Tāpēc rezultāts mūs neinteresē. Negatīvais šajā ir tas, ka gribējām redzēt labāk dažas taktiskās lietas. Bet tajā pat laikā mēs saprotam, ka tas darbs, ko vēlamies veikt pilnā sastāvā, šogad ir ļoti sarežģīts," stāsta Skudra.

Viņš skaidro, ka optimālā sastāvā komanda aizvadījusi tikai vienu treniņu.

"Dažādu iemeslu dēļ liela grupa hokejistu šobrīd nav ar mums Somijā. Kāds atbrauks uz divām spēlēm, bet kāds vispār neatbrauks un paliks trenēties Rīgā. Tā objektīvi skatoties, daudz vairāk nemaz nevaram prasīt no hokejistiem. Mēs koncentrējamies uz to, ka ar katru dienu mūsu hokejam ir jākļūst sakarīgākam," pauž Skudra.

Trešdien komandai būs brīvdiena, ceturtdien rīdzinieki tiksies ar latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto KHL klubu Helsinku "Jokerit", bet 28.augustā - ar Somijas otrās līgas pagājušās sezonas devīto spēcīgāko vienību Vantā "Kiekko-Vantaa".