Neticama krāpniecība. Irānas sieviešu futbola izlasē spēlē 8 vīrieši. FOTO
Irānas sieviešu futbola izlase šobrīd ir 59. vietā FIFA pasaules rangā.
Futbols
2015. gada 3. oktobris, 06:35

Neticama krāpniecība. Irānas sieviešu futbola izlasē spēlē 8 vīrieši. FOTO

Jauns.lv

Irānas futbola asociācija tiek vainota neētiskā rīcībā, jo astoņi sieviešu valstsvienības pārstāvji izrādījušies vīrieši, kuri gatavojas veikt dzimuma maiņas operāciju. Visa šī krāpniecība ir notikusi ar asociācijas ziņu.

Kāda Irānas futbola asociācijai tuvu stāvoša persona, Možtabs Šarifi irāņu medijiem atklājis neticamu informāciju: “Astoņi spēlētāji Irānas sieviešu valstsvienībā ir vīrieši, kuri vēl nav paguvuši veikt dzimuma maiņas operāciju”.

Šobrīd visai valstsvienībai un labākajām nacionālā čempionāta spēlētājām jau ir nozīmētas dzimuma noteikšanas pārbaudes, bet spēlētāju, kuras varētu būt krāpušās ar savu dzimumu, netiek atklātas.

Irānas sievietes futbolu spēlē hidžāba galvassegās, kreklos ar garām rokām, pagarinātos šortos, kurus no apakšas savieno ar futbola getrām.

Jau 2014. gadā Irānas sieviešu futbolu pāršalca vēsts, ka nacionālajā izlasē četrām spēlētājām varētu būt neatbilstošs dzimums vai kāda cita problēma, kas liegtu turpmāk pārstāvēt šo komandu. Savukārt 2010. gadā uzvirmoja šaubas arī par izlases vārtsardzes dzimumu.

Zīmīgi, ka Irānā vispār ir aizliegtas dzimuma maiņas operācijas, kas šo situāciju padara par milzīgu skandālu arī islāma pasaulē. Tomēr tās tiek praktizētas, turklāt ļoti profesionālā līmenī, proti, procedūra ilgst līdz pat diviem gadiem un ietver pat hormonu terapiju.

Sieviešu futbols ir ļoti populārs Irānas dāmu vidū, ņemot vērā arī faktu, ka viņām nav atļauts stadionos apmeklēt vīriešu futbola spēles.


Kasjauns.lv / Foto: All Over Press, Vida Press, AFP/LETA/Reuters