Porziņģis jau no sezonas sākuma varētu būt "Knicks" pamatsastāva spēlētājs
Kristaps Porziņģis acīmredzot sevi ir labi pierādījis Ņujorkas "Knicks" treniņos.
Basketbols

Porziņģis jau no sezonas sākuma varētu būt "Knicks" pamatsastāva spēlētājs

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers neizslēdz iespēju, ka latviešu talants Kristaps Porziņģis jau sezonas sākumā varētu tikt laists laukumā starta pieciniekā.

Porziņģis jau no sezonas sākuma varētu būt "Knicks...

Šobrīd "Knicks" komanda aizvada NBA pirmssezonas treniņus, bet Porziņģis ceļgala problēmu dēļ vairākos no tiem piedalījās tikai daļēji. Jau trešdien Ņujorkas klubs aizvadīs pirmo pārbaudes spēli, spēkojoties ar Brazīlijas komandu "Paschoalotto"/"Bauru".

"Mēs apdomājam Porziņģi kā iespējamu sākuma piecinieka spēlētāju, taču viņam ir jānopelna tiesības kļūt par basketbolistu, kuram varam uzticēties un kurš sāk spēli sākuma pieciniekā," laikraksts "NY Daily News" citē Fišera teikto. "Šobrīd vēl ir jāsaprot, kāda būs Porziņģa loma komandā. Taču NBA draftā mēs viņu izraudzījāmies ar ceturto numuru, tāpēc, domāju, mums patīk tas, kas viņš ir un kas var būt."

Porziņģis pēc pozīcijas ir spēka uzbrucējs, turklāt šajā postenī var spēlēt arī NBA superzvaigzne Karmelo Entonijs, kurš gan ir mazais uzbrucējs, kā arī pieredzējušie Deriks Viljamss un Kails O'Kvins. Zīmīgi, ka tieši šajā pozīcijā "Knicks" komandai nav izteikta līdera, tāpēc Porziņģa cerības tikt sākumsastāvā varētu uzskatīt par augstām.

"Tas, kuru spēlētāju izvēlēšos, būs atkarīgs no konkrētā pretinieka. Domāju, ka mums ir pietiekami lieli spēlētāju resursi, lai pret jebkuru komandu labi cīnītos aizsardzībā. Ja gribam būt augumā lieli, arī to mēs varam," izteicās Fišers.

Tikmēr pats Porziņģis sarunā ar ESPN atklāja, ka viņš jūtas piederīgs NBA čempionātam.

"Pēdējo gadu laikā esmu lielu uzmanību pievērsis savu prasmju attīstīšanai, tāpēc zinu, ko es varu izdarīt. Tomēr jautājums pirms tam bija, vai es to pašu varu darīt NBA līmenī. Jūtos par sevi pārliecināts. Jūtu, ka šeit iederos," pauda Porziņģis. "Divus gadus profesionāli spēlēju Spānijā. Protams, līmenis tu nav tik augsts kā NBA, tomēr jūtos pārliecināts, ka varēšu šeit spēlēt. Regulārā sezona šeit ir citāda, man pie tā būs jāpierod. Man sevi ir jāsagatavo arī mentāli. Tas paņems kādu laiku, taču domāju, ka iederos NBA."

Atzinīgus vārdus par Porziņģi sacīja arī "Knicks" līderis Entonijs.

"Porziņģis šeit iederas. Priecājos, ka viņš jūtas tāpat, turklāt to saprotam arī mēs. Ja Porziņģis tā nejustos, sāktos problēmas, tāpēc esmu priecīgs, ka viņš apzinās savu piederību šai līgai," izteicās Entonijs.

Porziņģis norādīja, ka "Knicks" komandas biedri viņam palīdzējuši iejusties. "Viņi ir lieliski. Kad pieļauju kļūdu, komandas biedri man uzreiz palīdz un paskaidro. Tas man laukumā liek justies krietni komfortablāk. Man vēl jāizdara nedaudz darba, lai būtu gatavs jaunajai sezonai, bet domāju, ka šis man būs labs gads."

Savukārt jaunā NBA sezona sāksies 27.oktobrī, bet "Knicks" komanda dienu vēlāk pirmajā cīņā tiksies ar Milvoki "Bucks".

LETA / Foto: Ekrānuzņēmums no video