foto: imago images/FC Bayern München
Pasaules kausa labākais vārtu guvējs Kloze sācis darbu jaunajā amatā
Miroslavs Kloze
Futbols
2020. gada 28. jūlijs, 23:24

Pasaules kausa labākais vārtu guvējs Kloze sācis darbu jaunajā amatā

Jauns.lv / LETA

Pasaules kausa labākais vārtu guvējs Miroslavs Kloze otrdien pirmo reizi sācis darbu savā jaunajā amatā, bijušajam futbolistam turpmāk ieņemot Minhenes "Bayern" trenera Hansa Flika asistenta lomu.

Šajā vasarā 42 gadus vecais Kloze no U-17 komandas trenera amata tika paaugstināts par galvenās komandas - "Bayern" - trenera asistentu.

"Šis viss ir ļoti satraucoši, un es jūtos pateicīgs būt šeit," teica Kloze. "Esam sapulcējuši labu grupu, kurā ikviens var no otra mācīties."

"Domāju, ka manos darba pienākumos ietilps uzbrucēju audzināšana. Taču par saviem pienākumiem es vēl aprunāšos ar treneri Fliku."

Savukārt pats Fliks norādīja, ka Kloze komandā noteikti ienesīs lielu pieredzes bagāžu.

Zīmīgi, ka Fliks, strādājot par Vācijas futbola izlases trenera asistentu, ar Klozi sastrādājās futbolista karjeras pēdējos gados. Abi 2014.gadā kopā ar Vācijas izlasi tika kronēti par Pasaules kausa uzvarētājiem.

Klozem aizvien pieder nepārspēti rekordi Vācijas izlasē un arī starptautiskā mērogā. Bijušais futbolists ar 16 "goliem" aizvien ir labākais Pasaules kausa vārtu guvējs, bet 71 vārti 137 valstsvienības spēlēs vēl joprojām ir rezultāts, uz ko tiekties nākamajām paaudzēm.