foto: AFP/Scanpix
NBA zvaigznei Vestbrukam pozitīvs Covid-19 tests; pirmie saslimšanas gadījumi arī Orlando
Rasels Vestrbruks nomierina savus fanus, jo jūtas labi.
Basketbols
2020. gada 14. jūlijs, 10:31

NBA zvaigznei Vestbrukam pozitīvs Covid-19 tests; pirmie saslimšanas gadījumi arī Orlando

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznei Raselam Vestbrukam konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tāpēc viņš vēl nav devies uz sezonas noslēguma fāzes turnīru Orlando.

Kā paziņojumā atklāj Hjūstonas "Rockets" basketbolists, viņš jūtas labi un šobrīd atrodas pašizolācijā.

"Pirms komandas došanās uz Orlando man tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Šobrīd jūtos labi, esmu karantīnā un nevaru sagaidīt, kad man tiks ļauts pievienoties komandai," paziņojumā sociālajā vietnē "Twitter" raksta Vestbruks.

View this post on Instagram

.

A post shared by Russell Westbrook (@russwest44) on

Viņš šajā sezonā 53 spēlēs vidēji guvis 27,5 punktus, izcīnījis 8,0 atlēkušās bumbas un atdevis 7,0 rezultatīvas piespēles. NBA rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Vestbruks ieņem septīto vietu.

"Rockets" komanda ieņem sesto vietu Rietumu konferencē un nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Izskanējušas runas, ka ar Covid-19 sasirdzis varētu būt arī "Rockets" uzbrukuma līderis, NBA rezultatīvākais spēlētājs Džeimss Hārdens, kurš arī nav pagaidām nav devies uz Ostlando, tomēr pagaidām šī informācija nav oficiāli apstiprināta.

Tikmēr diviem NBA spēlētājiem pēc basketbolistu ierašanās Orlando organismā konstatēta koronavīrusa klātbūtne, pirmdien teikts līgas paziņojumā. NBA paziņojumā teikts, ka no 322 spēlētājiem, kas pārbaudīti NBA bāzē Orlando "Disney World", kopš 7.jūlija diviem fiksēti pozitīvi Covid-19 testi.

Abi spēlētāji ir pametuši "Disney World", lai izietu izolāciju mājās vai izolācijas vietās. Līga paziņoja, ka kopš 1.jūlija kopumā 19 NBA spēlētājiem Covid19 analīzes ir bijušas pozitīvas.

Šie spēlētāji uzturas savās dzīvesvietu pilsētās un atveseļojas, līdz viņiem tiek atļauts atstāt paškarantīnu un pievienoties NBA bāzei Orlando.

Astoņas dienas paškarantīnā būs spiesti uzturēties arī "Rockets" brazīliešu basketbolists Bruno Kaboklo un Sakramento "Kings" centra spēlētājs Ričauns Holmss, kuri Orlando pārkāpuši noteiktos piesardzības noteikumus. Holmss bija pats devies saņemt pasūtīto ēdienu, izejot nedaudz ārā no atļautās pārvietošanās teritorijas, bet Kaboklo bija pametis savu viesnīcas numuriņu pirms bija veicis nepieciešamo testu skaitu, kas nav atļauts. Abiem nākamās astoņas dienas jāpavada paškarantīnā.

NBA darbība ir apturēta kopš marta, kad Ziemeļmerikā izcēlās koronavīrusa epidēmija.

Līga plāno atsākt sezonu ar komandām, kuras atrodas Orlando, lai tur izspēlētu atlikušo regulārās sezonas daļu un izslēgšanas spēles.

NBA sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Sezonas noslēguma turnīra aizvadīšana Orlando daudzos radījusi bažas, jo vēl svētdien Floridas štatā tika konstatēti vairāk kā 15 000 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.