Hokejs
2020. gada 13. jūlijs, 22:37

NHL atgriešanās plāna otrajā fāzē kopumā konstatēti 43 inficēšanās gadījumi

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) atgriešanās plāna otrajā fāzē kopumā konstatēti 43 ar Covid-19 inficēšanās gadījumi, ziņo NHL.

Līga otrajā fāzē pārbaudījusi 600 spēlētājus, veicot 4934 Covid-19 testus, no kuriem 30 bijuši pozitīvi. Ārpus otrās fāzes protokola konstatēti vēl 13 inficēšanās gadījumi hokejistiem, kuri tobrīd nebija pievienojušies komandām individuālajos treniņos.

Svētdien noslēdzās otrā fāze NHL plānam, kas paredz atgriešanos laukumos un 2019./2020.gada sezonas pabeigšanu. Otrajā fāzē komandas treniņu zālēs notika nodarbības, kurās bija ne vairāk par sešiem spēlētājiem. Trešās fāze sākās pirmdien, kad vienības uzsāka savas treniņnometnes.

NHL valde un līgas spēlētāju arodbiedrība (NHLPA) piektdien parakstīja vienošanos, kas paver ceļu koronavīrusa pandēmijas ietekmētās sezonas atsākšanai 1.augustā. Pirmdien tika atklātas treniņnometnes, kurām sekos 24 komandu turnīrs, kas notiks divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto.

Komandas 26.jūlijā dosies uz Edmontonu un Toronto, kur kvalifikācijas kārta, kam jānoskaidro Stenlija kausa izslēgšanas spēļu dalībnieki, sāksies 1.augustā.

Jau iepriekš klubu īpašnieki un spēlētāji vienojās arī par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Līga un spēlētāju arodbiedrība arī vienojās, ka izslēgšanas spēles nenotiks tradicionālajā spēļu režģī, kad katra komanda zina, ar kura pāra uzvarētāju aizvadīs nākamās kārtas mačus, bet komandas pēc katras kārtas tiks izsētas no jauna.