foto: LETA
"VEF Rīga" papildina sastāvu ar Mārci Vītolu; komandā paliek Arnolds Helmanis
"VEF Rīga" spēlētājs Arnolds Helmanis (nr.44, melns).
Basketbols
2020. gada 1. jūlijs, 17:45

"VEF Rīga" papildina sastāvu ar Mārci Vītolu; komandā paliek Arnolds Helmanis

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" papildinājis sastāvu ar aizsargu Mārci Vītolu, tāpat komandā paliks uzbrucējs Arnolds Helmanis.

Vītols iepriekšējo pusotru sezonu pavadīja "VEF Rīga" principiālajā pretiniecē "Ventspils" komandā. 

Aizvadītajā sezonā Vītols 20 Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas spēlēs vidēji guva 6,4 punktus, atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu. FIBA Eiropas kausā 28 gadus vecais aizsargs desmit dueļos caurmērā iemeta 7,2 punktus, veica 2,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,5 bumbas zem groziem.

Pirms pievienošanās "Ventspilij" Vītols bija devies leģionāru gaitās uz Ukrainu, kur spēlēja Odesas komandā. Valmieras basketbola skolas audzēknis pirms tam trīs sezonas bija viens no "Ogres" līderiem, bet vēl pirms tam bija "Valmieras" un "Latvijas Universitātes" komandās.

Vītols ir bijis Latvijas U-20 un U-19 izlases sastāvos, piedalījies Eiropas un pasaules čempionātos. Tāpat viņš aizvadījis vienu maču Latvijas vīriešu izlasē.

Tikmēr Vītola vienaudzis Helmanis aizvadītajā sezonā Latvijas - Igaunijas līgā desmit dueļos vidēji guva 8,0 punktus un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā viņam četrās cīņās caurmērā 4,8 punkti un 2,8 bumbas zem groziem.

Pērnvasar viņš papildināja Sanktpēterburgas "Spartak" rindas, taču Krievijas superlīgā tā arī neuzspēlēja. Šī gada sākumā viņš atgriezās "VEF Rīga" komandā, kuru iepriekš pārstāvēja no 2016.gada līdz 2018.gadam.

Tāpat viņš Latvijas čempionātā ir pārstāvējis Liepājas komandu, bet 2018./2019.gada sezonu aizvadīja Ukrainā, pārstāvot Odesas vienību.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" pirmais papildinājums šajā starpsezonā ir Latvijas izlases aizsargs Aigars Šķēle.

Rīdzinieki aizvadītajā sezonā tika pasludināti par Latvijas čempionāta uzvarētājiem, bet FIBA Čempionu līgā "vefiņš" pēc vienas uzvaras cieta 13 zaudējumus un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Rīgas klubs arī nākamajā sezonā spēlēs Čempionu līgā.