foto: AFP/Scanpix
Balcera "Senators" iegūst 3. un 5. drafta izvēles iespēju; "Sabres" saņem 8. izvēli
Rūdolfs Balcers cīņā par ripu mačā ar "Kings".
Hokejs
2020. gada 27. jūnijs, 14:11

Balcera "Senators" iegūst 3. un 5. drafta izvēles iespēju; "Sabres" saņem 8. izvēli

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators", kuras rindās spēlē latvietis Rūdolfs Balcers piektdien drafta izlozes ceremonijā ieguva pirmās kārtas trešo un piekto izvēli, kamēr Zemga Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres" piešķirta astotā izvēles iespēja, vēsta NHL.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piektdien notikušajā drafta izlozē, kurā ierasti komandas noskaidro savas izvēles pozīcijas, netika izlozēta pirmā izvēle. Tā tiks izlozēta īsi pirms izslēgšanas spēļu sākuma, kad būs noslēgusies pirmā jeb kvalifikācijas kārta.

Katrai no kvalifikācijā zaudējušajām komandām iespēja iegūt pirmo izvēli tiek vērtēta ar 12,5% iespējamību. Starp šiem klubiem ir arī Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kā arī Pitsburgas "Penguins", kuras rindās spēlē Teodors Bļugers.

Šogad draftā pirmā numura statuss piešķirts kanādietim Aleksim Lafrenjēram, kurš Ontario hokeja līgā (OHL) šosezon izcēlies ar 112 rezultativitātes punktiem (35+77), par to saņemot līgas labākā punktu guvēja balvu. Zināms, ka viņš NHL karjeru nesāks vienā no līgas septiņām vājākajām komandām.

Lielākās iespējas iegūt pirmo izvēli bija līgas vājākajam klubam Detroitas "Red Wings", kas tika vien pie ceturtā numura. Otro izvēli ieguva Losandželosas "Kings", trešo un piekto - "Senators", bet tālāk sekoja Anaheimas "Ducks", Ņūdžersijas "Devils" un "Sabres".

Balcera pārstāvētā komanda divas izvēles ieguva pēc 2018./19.gada sezonā veiktā maiņas darījuma, kurā aizsargs Ēriks Karlsons devās uz Sanhosē "Sharks", bet latvietis un vēl vairākas drafta izvēles ceļoja pretējā virzienā.

"Domāju, ka Otavas fani jūtas labi par trešo un piekto izvēli. Draftēsim divus spēlētājus, kuri noteikti atstās savu pēdu organizācijā tuvākajos gados," pēc izlozes teica "Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions.

NHL vēl nav noteikusi drafta datumu, bet zināms, ka jauno spēlētāju izvēles ceremonija nenotiks ātrāk par izslēgšanas spēļu beigu datumu. Sākotnēji drafta ceremonija bija plānota 26. un 27.jūnijā.

Pirmās trīs izvēles iespējas tika aprēķinātas pēc speciālas formulas,  4.-8.vietas izvēles piešķīra pēc regulārā čempionāta rezultātiem, vērtējot no tabulas apakšgala, bet uz 9.-15.izvēli var cerēt kvalifikācijas kārtā zaudējušie klubi. 16.-31.izvēles noteiks rezultāti izslēgšanas spēlēs.

"Senators" ir labas iespējas iegūt vācieti Timu Stuclu vai Kvintonu Baifīldu. Pirmais no viņiem savas prasmes spodrina Vācijas spēcīgākajā līgā (DEL), bet Baifīlds sezonu aizvadīja OHL.

Jau ziņots, ka drafta prognožu sarakstos iekļauti arī divi latvieši Jānis Švanenbergs un Raivis Ansons. Aprīļa sākumā starp Eiropā spēlējošajiem Švanenbergs bija izlikts ar 76.numuru, bet starp Ziemeļamerikā spēlējošajiem 100.vietā bija redzams Ansons.

Pērn ar kopējo 156.numuru Vankūveras "Canucks" izvēlējās vārtsargu Artūru Šilovu.

NHL klubi pirmās treniņnometnes plāno aizvadīt 10.jūlijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās