foto: AP/Scanpix
Merzļikina "Blue Jackets" sastāvā pēc savainojumiem atgriezušies Džonss un Kukans
Sets Džonss šosezon 56 spēlēs ticis pie sešiem vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm.
Hokejs
2020. gada 19. jūnijs, 15:09

Merzļikina "Blue Jackets" sastāvā pēc savainojumiem atgriezušies Džonss un Kukans

Jauns.lv / LETA

Divu Latvijas vārtsargu pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets no savainoto spēlētāju saraksta izsvītrojis aizsargus Setu Džonsu un Dīnu Kukanu, ceturtdien paziņoja kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

25 gadus vecais Džonss izlaida 2019./2020.gada regulārās sezonas pēdējās 14 spēles, kad 11.februārī guva potītes savainojumu mačā pret Kolorādo "Avalanche". Trīskārtējais NHL Visu zvaigžņu spēles dalībnieks šosezon 56 spēlēs ir ticis pie sešiem vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm, kā arī sakrājis 20 soda minūtes un +/- vērtējumu plus desmit. Viņš ir līderis klubā un septītajā vietā līgā pavadītā laika uz ledus rādītājā, vidēji spēlē laukumā esot 25 minūtes un 17 sekundes.

26 gadus vecais Kukans izlaida regulārās sezonas pēdējos 29 mačus, kad 2.janvārī guva ceļgala savainojumu spēlē pret Bostonas "Bruins". Viņš 33 spēlēs ir guvis piecus rezultativitātes punktus (1+4), sakrājis 12 soda minūtes un laukumā pavadījis vidēji 15 minūtes un 58 sekundes mačā.

Klubi šobrīd atrodas spēļu atjaunošanas plāna otrajā posmā, kas paredz nelielu grupu treniņus kluba telpās, kuros vienlaikus ir ne vairāk kā seši spēlētāji. Trešais posms - klubu treniņnometnes - sāksies 10.jūlijā, ja to atļaus medicīniskie un drošības apstākļi un puses vienosies par spēļu atsākšanu.

Ceturtajā posmā piedalīsies regulārās sezonas 24 labākās komandas - pa 12 no katras konferences -, kas sacentīsies divās pilsētās. Paredzams, ka "Blue Jackets" sērijā līdz trim uzvarām tiksies ar Toronto "Maple Leafs", uzvarētājam iekļūstot 2020.gada Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfinālā.

NHL treniņnometnes atsāksies 10.jūlijā.

Spēļu formāts paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Līga un spēlētāju arodbiedrība arī vienojās, ka izslēgšanas spēles nenotiks tradicionālajā spēļu režģī, kad katra komanda zina, ar kura pāra uzvarētāju aizvadīs nākamās kārtas mačus, bet komandas pēc katras kārtas tiks izsētas no jauna.

Austrumu konferencē sezonu turpinās Bostonas "Bruins", Tampabejas "Lightning", Vašingtonas "Capitals", Filadelfijas "Flyers", Pitsburgas "Penguins", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Toronto "Maple Leafs", Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens".

Rietumu konferencē sezonu turpinās Sentluisas "Blues", Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche", Dalasas "Stars", Edmontonas "Oilers", Nešvilas "Predators", Vankūveras "Canucks", Kalgarī "Flames", Vinipegas "Jets", Minesotas "Wild", Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes".

Austrumu konferencē par izsētajām vietām cīnīsies "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rietumu konferencē par izsētajām vietām cīnīsies "Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

NHL komandu apcirkņos šajā sezonā ir pieci Latvijas hokejisti: vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres") un Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"). Girgensonam un Balceram NHL sezona jau ir beigusies.