foto: AFP/Scanpix
Daudzi NBA basketbolisti baidās turpināt sezonu
Šīs NBA sezonas oficiālā bumba.
Basketbols
2020. gada 11. jūnijs, 15:34

Daudzi NBA basketbolisti baidās turpināt sezonu

Jauns.lv / LETA

Vairums Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju ar bažām uzlūko došanos uz Orlando, kur ieplānota sezonas noslēdzošā daļa, taču līgas vadība devusi basketbolistiem iespēju nepiedalīties atlikušajos mačos, vēsta ESPN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka saskaņā ar NBA priekšlikumiem, līgas sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando, lai mazinātu Covid-19 draudus.

16 komandām, kas ieņem izslēgšanas spēļu vietas Rietumu un Austrumu konferencēs, pievienosies vēl sešas komandas, lai noteiktu galīgo izslēgšanas spēļu sastāvu. Katra no 22 komandām vēl aizvadīs astoņas regulārās sezonas spēles, lai komandas izsētu izslēgšanas turnīrā.

ESPN ziņo, ka pēdējo 24 stundu laikā notikuši vairāki tiešsaistes zvani, kuros 40 no 50 spēlētājiem pauduši bažas par nodomiem sezonu pabeigt Orlando. Kabeļtelevīzijas rīcībā esošā informācija vēsta, ka NBA spēlētāju asociācija (NBPA) šajā sakarā gan neesot veikusi aptauju.

Spēlētāji visvairāk sašutuši par liegumu būt kopā ar ģimenēm. Proti, basketbolisti savus tuvākos varētu satikt vien pēc "play-off" pirmās kārtas, kas varētu noslēgties aptuveni septiņas nedēļas pēc treniņnometņu sākuma, kas paredzētas jūlija vidū. Vislielāko "trauksmi" cēluši spēlētāji no komandām, kurām ir mazas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Tāpat basketbolistus satrauc fakts par aizliegumu pamest "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpas. Gadījumā, ja teritorija tomēr tiks atstāta, basketbolistiem pašizolācijā būs jāpavada vismaz desmit dienas.

Plānots, ka spēlētāji, kuriem ir veselības problēmas, pirms sezonas sākuma veiks nepieciešamās pārbaudes, lai vajadzības gadījumā saņemtu atļauju nedoties uz Orlando. Šāda iespēja būs ikvienam basketbolistam, tomēr tad jārēķinās, ka par pēdējām astoņām regulārā čempionāta spēlēm netiks saņemta alga.

Gadījumā, ja basketbolists nolemj nedoties uz Orlando, viņa vietu var ieņemt cits spēlētājs, taču tādā gadījumā šī sezona konkrētajam sportistam uzskatāma par noslēgtu.

ESPN avots ziņo, ka NBA un NBPA šajā nedēļā plāno publicēt jau konkrētāku sezonas izskaņas plānu, kurā būtu iekļauti arī aptuvenie spēļu norises laiki.

Šobrīd komandas nav aizvadījušas vienādu spēļu skaitu un tā tas būs arī pirms izslēgšanas turnīra, tāpēc vienību vietas tabulā tiks noteiktas pēc uzvaru un aizvadīto spēļu attiecības.

Noslēdzoties regulārajam čempionātam, visvairāk spēļu - 75 - būs aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks", daudzām komandām būs no 72 līdz 74 mačiem, bet ar 71 dueli regulāro turnīru noslēgs Sanatonio "Spurs" un Losandželosas "Lakers".

NBA vēl nav atklājusi, kāds būs spēļu grafiks bez komandām, kuras nav iekļuvušas sezonas noslēguma fāzes turnīrā.

Parasti NBA regulārajā čempionātā komandas aizvada 82 spēles, taču šoreiz ierasto grafiku izjauca koronavīrusa pandēmija. Iepriekšējo reizi visas vienības pilnu sezonu neaizvadīja 2012./2013.gada sezonā, kad Bostonas terorakta dēļ netika izspēlēts Bostonas "Celtics" - Indiānas "Pacers" mačs. "Celtics" un "Pacers" regulāro turnīru noslēdza ar 81 spēli, taču tas neietekmēja komandu vietas turnīra tabulā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās