foto: imago images/Poolfoto
Unikāls japāņu izgudrojums ļaus sportistiem dzirdēt fanu atbalstu arī tukšā arēnā
2020. gada 27. maijs, 14:36

Unikāls japāņu izgudrojums ļaus sportistiem dzirdēt fanu atbalstu arī tukšā arēnā

Jauns.lv

Tā kā līdzjutējiem Covid-19 pandēmijas laikā nav ļauts doties uz sporta stadioniem un klātienē atbalstīt iemīļotās komandas, Japānā radīta unikāla lietotne, ar kuras palīdzību fanu verbālais atbalsts tiks translēts klātienē stadionā, ziņo CNN.

Mobilo lietotni "Remote Cheerer powered by Sound UD" izveidojusi kompānija "Yamaha". Tā ar interneta strapniecību ļaus stadionos pārraidīt fanu gaviles, svilpienus, aplausus un saukļus.

Apkārt stadionam tiks izvietoti skaļruņi, caur kuriem tiks aizstāts ierastais pūļa radītais troksnis. Līdzjutējs pats varēs izvēlēties, caur kuru skaļruni vēlas raidīt savu vēstījumu.

"Yamaha" savu izgudrojumu 13.maijā pārbaudīja vienā no lielākajiem Japānas stadioniem - 50 000 sēdvietu lielajā Šizuokas stadionā. Kompānija paziņojusi, ka turpinās darbu pie lietotnes uzlabojumiem. Uzņēmums tic, ka šis izstrādājums iedrošinās spēlētājus uz laukuma, ļaujot viņiem sajust, ka līdzjutēji ir tepat tuvumā.

Zināms, ka Japāna pirmdien atcēlusi ārkārtējo stāvokli valstī, tāpēc sporta komandas jau drīzumā varētu aizvadīt pirmās spēles. Futbola mači varētu atsākties jau nākamnedēļ, savukārt beisbola līga paziņojusi, ka atsāks spēles jūlijā.