Smagi cietušais basketbolists Lamārs Odoms izrakstīts no slimnīcas Lasvegasā
Lamārs Odoms atpūšoties, visticamāk, bija pārspīlējis ar alkohola, kokaīna un potenci veicinoši medikamentu sajaukumu.
Sporta zvaigznes
2015. gada 20. oktobris, 13:09

Smagi cietušais basketbolists Lamārs Odoms izrakstīts no slimnīcas Lasvegasā

Jauns.lv

Bijusī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lamārs Odoms pirmdien izrakstīts no slimnīcas Lasvegasā un turpinās ārstēšanos Losandželosā, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Odoms slimnīcā nonāca pirms nepilnas nedēļas, kad pēc pāris dienu uzdzīves kādā bordelī viņš tika atrasts bezsamaņā. Kā vēlāk pavēstīja policija, tā saņēmusi zvanu no diviem bordeļa darbiniekiem, kuri ziņojuši, ka kāds vīrietis lietojis kokaīnu un nonācis bezsamaņā.

Tiek vēstīts, ka Odoms sācis terapiju, bet šobrīd viņš ir spējīgs elpot patstāvīgi, neizmantojot nekādas palīgierīces. Kā zināms, 35 gadus vecais basketbolists samaņu atguva piektdien - pēc tam, kad trīs diennaktis bija pavadījis komā. Savukārt nedēļas nogalē viņa veselības stāvoklis pakāpeniski uzlabojās, kas viņam ļāva kontaktēties ar saviem draugiem un ģimeni, tostarp bijušo sievu, realitātes šovu zvaigzni Hloju Kardašjanu.

"Lamārs vienmēr bijis apveltīts ar sīkstumu, cīņassparu un spēju pārvarēt milzīgus šķēršļus, lai sasniegtu neiespējamo," izteicās Odoma krustmāte Dženīna Merkere.

Sagaidāms, ka ar Odomu viss būs kārtībā, taču, visticamākais, viņu gaida ilgs atveseļošanās periods.

Kā vēsta "The LA Daily News", Odoms saņēmis pastāvīgu ārstēšanu viņa plaušām un aknām, turklāt viņam varētu būt nopietni smadzeņu bojājumi. Iespējams, ka daļa no bojājumiem organismam un runas spējām paliks uz mūžu.

Iepriekš tika ziņots, ka 35 gadus vecais Odoms piedzīvojis smadzeņu bojājumus un vismaz vienu sirdstrieku.

Odoms kopā ar Losandželosas "Lakers" 2009. un 2010.gadā triumfēja NBA čempionātā.

Pērn februārī Odoms pievienojās Spānijas augstākās līgas (ACB) klubam Vitorijas "Laboral Kutxa", tomēr jau pēc mēneša traumas dēļ tika no sastāva atskaitīts. Savukārt jau aprīlī viņš centās iekļūt talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa pašreiz pārstāvētajā Ņujorkas "Knicks" vienībā, taču neveiksmīgi.

Savas NBA karjeras laikā basketbolists spēlēja Dalasas "Mavericks", Maiami "Heat", "Lakers" un Losandželosas "Clippers", pēdējo no tām pārstāvot 2012./2013.gada sezonā.

NBA karjeras laikā basketbolists vidēji mačā guva 13,3 punktus un izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas. Tāpat Odoms 2010.gadā kopā ar ASV izlasi izcīnīja pasaules čempiona titulu.

Iepriekšējā gada laikā Odoms lielākoties izcēlies ārpus laukuma - viņš cīnījies ar alkohola atkarību un nesaskaņām ģimenes dzīvē.

Odoms un Kardašjana apprecējās 2009.gadā. Grezno ceremoniju demonstrēja Kardašjanu ģimenes realitātes šovā "Keeping Up With the Kardashians". Pārim bija atsevišķs realitātes šovs "Khloe&Lamar", kas tika izrādīts no 2011. līdz 2012.gadam.

Pāris paziņoja par šķiršanos 2013.gada nogalē. Laulība tika oficiāli šķirta šī gada jūlijā.

LETA / Foto: Vida Press