foto: AP/Scanpix
Lielbritānijā 1.jūnijā tiks aizvadīts pirmais snūkera turnīrs
"Championship" līgas pirmais turnīrs paredzēts aiz slēgtām durvīm "The Marshall" arēnā Miltonkeinsā.
Futbols
2020. gada 22. maijs, 15:39

Lielbritānijā 1.jūnijā tiks aizvadīts pirmais snūkera turnīrs

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijā nākamā mēneša sākumā tiks dots starts snūkera "Championship" līgai, kas būs pirmās šī sporta veida sacensības pēc koronavīrusa radītās pandēmijas.

"Championship" līgas pirmais turnīrs paredzēts aiz slēgtām durvīm "The Marshall" arēnā Miltonkeinsā.

Visi spēlētāji un apkalpojošais personāls pirms turnīra tiks pārbaudīti, bet līdz rezultātu saņemšanai, viņi būs spiesti atrasties izolācijā. Lai piedalītos turnīrā, spēlētājiem koronavīrusa testā jāuzrāda negatīvs rezultāts.

"The Marshall" arēna tika izvēlēta tāpēc, ka tajā iespējams gan aizvadīt spēles, gan vienuviet izguldīt visus 64 spēlētājus. Tas nozīmē, ka līdz pat 11.jūnijam, kad plānotas pēdējās spēles, visas iesaistītās personas atradīsies "The Marshall" kompleksā.

Tiek ziņots, ka šajās sacensībās piedalīsies arī pašreizējais pasaules čempions Džads Tramps.

Rīkotāji vēsta, ka turnīra norises laikā iesaistītajām personām tāpat būs jāievēro vairāki strikti noteikumi, kas attiecas uz distances ievērošanu, spēlētāju nosēdināšanu ar lielāku atstati spēļu laikā, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību turnīrā, kā arī atteikšanos no rokasspiediena.

Tāpat plānots, ka tiesneši spēļu laikā iespēju robežās centīsies atrasties vismaz divu metru attālumā no spēlētājiem. Pašiem sportistiem nebūs ļauts ņemt līdzi draugus vai ģimenes locekļus.

"Šajā izaicinājumiem pilnajā laikā esam paveikuši labu darbu, lai pietuvotos savam mērķim - atgrieztu tūri pie dzīvības," teica turnīra promouteru "Matchroom Sport" valdes loceklis Berijs Hērnss. "Kamēr vairums citu sportu vēl ir sēž malā, mēs snūkera spēles plānojam jau 1.jūnijā."

Plānots, ka turnīra kopējais balvu fonds būs 200 000 sterliņu mārciņu (aptuveni 223 000 eiro), no kuriem 30 000 mārciņu (aptuveni 33 500 eiro) iegūs uzvarētājs. Pirmā posma čempions arī nodrošinās sev vietu novembrī plānotajā "Champion of Champions" finālsacensībās.