foto: Edijs Pālens/LETA
Zināmas visas izlases, kas ieradīsies Rīgā uz pasaules čempionātu hokejā
Latvijas hokeja izlase pēc spēles pret Norvēģiju 2018. gada pasaules čempionātā.
Hokejs
2020. gada 20. maijs, 10:49

Zināmas visas izlases, kas ieradīsies Rīgā uz pasaules čempionātu hokejā

Jauns.lv / LETA

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) veikusi izmaiņas 2021.gada pasaules čempionāta grupu sadalījumā, tādējādi Kanādas izlase spēlēs Rīgā, bet Krievija - Minskā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nākamgad Rīgā B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet Minskā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

Jau iepriekš tika lemts, ka, lai optimizētu biļešu tirdzniecību, Somijas hokejisti savus grupas mačus aizvadīs Rīgā, bet Krievijas - Minskā. Ņemot vērā IIHF rangu, Krievijai gan nākamgad būtu jāspēlē Rīgas grupā, taču rīkotājiem ir tiesības veikt vienu maiņu ar reitingā līdzvērtīgām izlasēm.

Latvijas hokeja izlases kandidātu treniņš Mežaparkā

Latvijas hokeja izlases kandidātu fiziskās sagatavotības treniņš Mežaparkā 19. maijā.

gallery icon
39

Tuvāko nedēļu laikā tiks publicēts arī spēļu grafiks. Jau iepriekš ziņots, ka Rīgā un Minskā paredzēto pasaules čempionātu vēlas pārcelt pāris nedēļas uz priekšu ar cerībām, ka tajā varēs piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji. IIHF apsver čempionātu sākt pāris nedēļas vēlāk - nevis 7., bet gan 21.maijā.

Šī gada pasaules čempionātam bija jānotiek Cīrihē un Lozannā, bet meistarsacīkstes tika pilnībā atceltas. Sākotnēji pastāvēja iespēja, ka šī gada rīkotāja varētu uzņemt nākamā gada čempionātu, tomēr Šveice no tādas opcijas atteicās.

Latvijas hokeja izlases leģendārā 2006. gada sagrāve pret Kanādu

2006. gada pasaules čempionātā hokejā, kas notika "Arēnā Rīga", Latvijas izlase piedzīvoja sagrāvi ar 0:11 spēlē pret Kanādu. Spēles rezultātu ...

gallery icon
80

2022.gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Nepelas ledus hallē Bratislavā

Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Nepelas ledus hallē Bratislavā.

gallery icon
22

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās