foto: PA Pictures/Scanpix
Anglijas premjerlīgas futbola klubiem no otrdienas atļauts aizvadīt treniņus
"Liverpool" futbolisti treniņā pirms pandēmijas.
Futbols
2020. gada 18. maijs, 20:33

Anglijas premjerlīgas futbola klubiem no otrdienas atļauts aizvadīt treniņus

Jauns.lv / LETA

Anglija premjerlīgas futbola klubi pirmdien vienojušies par plāna "Projekts Restarts" pēdējās fāzes īstenošanu, kas paredz, ka vienības treniņus drīkst aizvadīt mazās grupās.

Visām premjerlīgas komandām par plāna īstenošu izdevās vienoties pirmdien, bet jau dienu vēlāk nelielās grupās atsāksies ilgi gaidītie treniņi, kas nav notikuši jau kopš marta vidus, kad sezona tika apturēta uz nenoteiktu laiku.

Paredzēts, ka treniņos aizvien būs jāievēro sociālās distancēšanās noteikumi, tāpat pēc katras nodarbības tiks dezinficēti laukuma stūru karodziņi, bumbas, izmantotie piloni, vārtu stabi, cits inventārs un pats laukums.

Līgas spēlētājiem jau vairākas dienas tiek veiktas koronavīrusa pārbaudes, un tās paredzēts veikt, kamēr turpināsies sagatavošanās treniņi pirms sezonas atsākšanas.

"Augstāko standartu medicīnas protokols nodrošinās ikvienam iespēju drošos apstākļos atsākt treniņus," teikts līgas paziņojumā. "Mūsu prioritāte aizvien ir premjerlīgas dalībnieku drošība. Izstrādātais plāns ir veids, kā soli pa solim atgriezties drošos treniņu apstākļos."

"Turpmāk uzturēsim kontaktu ar spēlētājiem, treneriem, klubiem un veselības organizācijām, lai izstrādātu protokolu, kas nodarbības jau ļauj aizvadīt ar tuva kontakta elementiem."

Tāpat "Projekta Restarts" noteikumi paredz, ka spēlētāji uz treniņiem drīkst doties tikai vienatnē. Viņiem liegts izmantot publisko transportu, kā arī komandas automašīnas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Anglijā pat aiz slēgtām durvīm profesionāla sporta pasākumi nenotiks agrāk par 1.jūniju. Savukārt pagājušajā ceturtdienā valdība deva zaļo gaismu sezonas atsākšanai jūnijā.

Premjerlīgas vadītāji iepriekš pauda, ka sezonas atlikušie mači varētu tikt aizvadīti 12.jūnijā.

Premjerlīgā ir atlikušas deviņas čempionāta kārtas, un ir ziņots, ka šīs spēles varētu notikt neitrālos laukumos ar to pārraidēm visiem pieejamos kanālos. Aizvien nav skaidrs, kad stadionos ieeja būs ļauta arī līdzjutējiem. 

Čempionāta vadībā ar 82 punktiem 29 mačos ir "Liverpool", kas šosezon lūko izcīnīt pirmo čempiontitulu pēdējo 30 gadu laikā.

Sezona premjerlīgā varētu sākties aptuveni vienā laikā ar Itālijas un Spānijas čempionātu, kurā komandas jau pirms nedēļas atsāka treniņus nelielās grupās. Vācijas bundeslīgā pagājušajā nedēļā atsākās pārtrauktā sezona, bet Francijā tā noslēdzās priekšlaicīgi valdības noteikto ierobežojumu dēļ.