foto: Nicholas T Loverde/CSM/Shutterstock/ Vida Press
Čehijas līgas rezultatīvākais aizsargs pārceļas uz KHL
Breidijs Ostins Bufalo "Sabres" formā.
Hokejs
2020. gada 18. maijs, 18:06

Čehijas līgas rezultatīvākais aizsargs pārceļas uz KHL

Jauns.lv / LETA

Nākamsezon spēkus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" izmēģinās šīs sezonas Čehijas spēcīgākā čempionāta rezultatīvākais aizsargs Breidijs Ostins, vēstīts kluba mājaslapā.

Ostins pagājušajā sezonā pārstāvēja Čehijas komandu Kladno "Rytiri", kuras rindās 52 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 18 vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm. Šāda statistika viņu ierindoja astotajā vietā starp visiem līgas spēlētājiem.

Zīmīgi, ka viņš iekrāja par vienu rezultativitātes punktu vairāk nekā latvietis Roberts Bukarts.

"Torpedo" vienības ģenerālmenedžeris Maksims Gafurovs atklāja, ka līgums ar hokejistu noslēgts uz vienu sezonu, bet nākamajā "pirmās rokas" tiesības piederēs tieši Ņižņijnovgorodas komandai.

Ostinam tiek paredzēta vieta otrajā aizsargu pārī, bet pirmās maiņas aizsardzības līniju drīzumā varētu papildināt vēl viens leģionārs.

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Ostinu ar kopējo 193.numuru 2012.gadā draftēja Bufalo "Sabres". Debiju Zemgus Girgensona pārstāvētājā komandā viņš piedzīvoja divas sezonas vēlāk, bet piecos mačos ar rezultativitāti neizcēlās.

Profesionāļa gaitas Ostins uzsāka 2014./15.gada sezonā, kad pievienojās Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandai Ročesteras "Americans".

2017./18.gada sezonā viņš AHL bija Matīsa Kivlenieka komandas biedrs Klīvlendas "Monsters" rindās, bet pēdējais pieraksts šajā čempionātā viņam ir Stoktonas "Heat" rindās.

Pēc divām spēlēm "Heat" komandā viņš aizpērno sezonu pavadīja Dānijas čempionātā, bet pagājušajā sezonā jau kļuva par Čehijas līgas vadošo aizsargu.

Kopumā AHL čempionātā Ostins aizvadījis 277 spēles, tajās atzīmējoties ar 13 vārtiem un 43 rezultatīvām piespēlēm.