"Vuelta a Espana" pirmoreiz 35 gados saīsina sacensību programmu
foto: Ekrānuzņēmums
Pēdējā reize, kad "Vuelta a Espana" nebija 21 posma, bija 1985.gadā.
Citi sporta veidi

"Vuelta a Espana" pirmoreiz 35 gados saīsina sacensību programmu

Jauns.lv / LETA

Spānijas riteņbraukšanas sacīkstes "Vuelta a Espana" koronavīrusa pandēmijas dēļ pirmo reizi vairāk nekā trīs gadu desmitos ir samazinājušas savu formātu, trešdien ziņoja organizatori.

"Vuelta a Espana" pirmoreiz 35 gados saīsina sacen...

Sacensību organizatori trešdien jau paziņoja, ka šī gada sacensībās būs 18 posmi, kas ir par trim mazāk nekā parasti. Pēdējā reize, kad pasākumā nebija 21 posma, bija 1985.gadā.

Izmaiņas tika apstiprinātas pēc tam, kad trešdien tika atcelti trīs pirmie posmi, kas bija paredzēti Nīderlandē. Bija paredzēts, ka "Vuelta a Espana" starts 14.augustā būs Nīderlandes pilsētā Utrehtā un Ziemeļbrabantes reģionos, taču sacensību pārplānošana koronavīrusa dēļ vietējiem organizatoriem lika atcelt velobrauciena norisi valstī.

Nīderlandes posmu organizatori teica, ka projekts "bija veidots kā liela vasaras ballīte", taču vēlāk šogad nevarēs notikt.

Visas trīs lielo tūru sacīkstes - "Giro d’Italia", "Tour de France" un "Vuelta a Espana" - ir atceltas uz vēlāku laiku koronavīrusa pandēmijas dēļ. Pagaidām vēl nav paziņoti precīzi jauni "Vuelta a Espana" un "Giro d'Italia" sākuma datumi, taču paredzams, ka šie velobraucieni notiks pēc pasaules čempionāta, kas paredzēts no 20. līdz 27.septembrim.

"Acīmredzot, organizējot sacīkstes, jūs cerat, ka nekad nevajadzēs veikt šāda mēroga izmaiņas, taču mums pašreizējā situācijā jābūt saprātīgiem un jāpieņem, ka tik vēlu ir ļoti grūti aizstāt posmus, ņemot vērā visu ar to saistīto institucionālo un loģistikas plānošanu," sacīja "Vuelta a Espana" direktors Havjers Gijlēns.

"Vuelta a Espana" organizatori nolēma posmus Nīderlandē neaizstāt ar citiem posmiem un sacensības sāks Basku Zemes pilsētā Irunā Spānijas ziemeļos. Tā būs pirmā reize kopš 1961.gada, kad sacensības sāksies Basku Zemē.