foto: Xinhua/Sipa USA/ Vida Press
Organizatoru komitejas prezidents pieļauj, ka Tokijas olimpiskās spēles tiek atceltas pavisam
"Tokyo 2020" organizatoru komitejas prezidents, bijušais Japānas premjerministrs Joširo Mori.
Citi sporta veidi
2020. gada 28. aprīlis, 11:15

Organizatoru komitejas prezidents pieļauj, ka Tokijas olimpiskās spēles tiek atceltas pavisam

Jauns.lv / LETA

Gadījumā, ja pasaulei nebūs izdevies uzvarēt cīņā ar koronavīrusa radīto pandēmiju, Tokijas olimpiskās spēles vairs netiks pārceltas un, iespējams, nemaz nenotiks, otrdien atklāja "Tokyo 2020" organizatoru komitejas prezidents Joširo Mori.

Sarunā ar vietējo laikrakstu "Nikkan Sports Daily" Mori norādīja, ka Olimpiādes norise 2022.gadā nav iespējama.

"Ja olimpiskās spēles nāksies pārcelt vēl par gadu - vienkārši tās atcelsim," pauda Mori, kurš norādīja, ka Olimpiāde iepriekš atcelta vien kara dēļ. "Cīnāmies ar neredzamu ienaidnieku."

Tikmēr organizatoru komitejas runas persona Masa Takaja noliedza Mori pausto viedokli, norādot, ka amatpersona dalījies ar paša viedokli, nevis runājis rīkotāju vārdā.

Bažas par Olimpiādes norisi arī nākamajā gadā paudusi Japānas Medicīnas asociācija, kas norādīja, ka bez vakcīnas to norise ir mazticama.

"Noorganizēt olimpiskās spēles bez vakcīnas būtu ļoti grūti. Nesaku, ka Olimpiādei nav jānotiek, taču tas nebūs viegli," teica medicīnas nozares pārstāvis Jošitake Jokokura.

Takaja jau iepriekš paudusi, ka spekulācijas par olimpisko spēļu norisi vēl ir pāragras, jo pat medicīnas eksperti norādījuši, ka notikumu norise nav paredzama.

Jau ziņots, ka Tokijas olimpiskās spēles nākamvasar norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.