foto: Zumapress/Scanpix
Hokejists Haralds Egle atklāj, ka piedāvājumu no NHL klubiem viņam nav trūcis
Haralds Egle (dzeltenā formā) Klārksonas "Golden Knights" rindās.
Hokejs
2020. gada 27. aprīlis, 16:46

Hokejists Haralds Egle atklāj, ka piedāvājumu no NHL klubiem viņam nav trūcis

Jauns.lv / LETA

Pirms likt parakstu uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas "Jets" fārmkluba Manitobas "Moose" piedāvātā līguma, liela interese arī bijusi no Bostonas "Bruins", Filadelfijas "Flyers" un Floridas "Panthers" klubiem, sarunā ar aģentūru LETA teica hokejists Haralds Egle.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka latviešu uzbrucējs Haralds Egle parakstījis divu gadu līgumu ar AHL komandu Manitobas "Moose".

Tāpat kā pārējās sporta līgas Ziemeļamerikā un pasaulē, arī Nacionālais koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāts noslēdzās priekšlaicīgi. Egles komandai neizdevās aizvadīt otrās kārtas "play-off" mačus, un drīz vien sezonai tika likts punkts. Hokejists nu jau ir atgriezies dzimtenē un gaida nākamo sezonu.

"Būtībā dažu dienu laikā viss apstājās... Zinājām, ka, iespējams, tiks pieņemti stingrāki mēri, bet negaidījām tādu pavērsienu," priekšlaicīgo sezonas noslēgumu atminas Egle. "Kopumā gan nebija tik traki, jo lielā mērā tas bija gaidāms."

"Sezona mums aprāvās "play-off" otrajā kārtā, pēc kuras sekotu pusfināls un fināls, bet vēlāk jau nacionālais turnīrs. Iztikām bez vismaz piecām svarīgākajām šīs sezonas spēlēm."

Nozīmīgākie mači NCAA hokejistam jau ir aiz muguras, taču pastāv liela iespēja, ka karjeras spožākie mirkļi ir vēl tikai priekšā, ko apliecina arī nesen spertais solis tuvāk hokeja mekai - NHL.

"Tas, protams, bija ļoti skaists brīdis, jo saproti, ka daļa no ieguldītā darba beidzot atmaksājas. Es gan ļoti labi saprotu, ka tā ir tikai daļa no lielā mērķa, bet gandarījums ir," sajūtās par parakstīto līgumu ar AHL vienību "Moose" dalās uzbrucējs. "Tagad tikai jāiet tālāk!"

Uzbrucējam tālāk noteikti izdosies iet, jo šī viņam bija pēdējā sezona NCAA čempionātā. Šogad paredzēts arī izlaidums, bet nākamsezon jau jāpamet ASV pilsēta Klārksona, lai dotos uz Kanādas vidusdaļas provinci Manitobu.

"Domāju, ka labus pamatus līgumam ar "Moose" ielika pēdējo divu gadu sniegums NCAA čempionātā," pauž Egle, kuram iepriekšējās divās sezonās izdevās šķērsot 30 un reizi pat 40 rezultativitātes punktu robežu. "Sarunas ar NHL klubiem gada garumā bija gana regulāri, bet pēdējās divas sezonas parādīja, ka esmu gatavs spert nākamo soli."

Interese par hokejistu bijusi gana liela. "Gala varianti man bija Bostonas "Bruins", Floridas "Panthers", Filadelfijas "Flyers" un Vinipegas "Jets". Sēdēju un domāju, kurā no šīm komandām man klātos labāk," klubu sarakstu atklāj hokejists. "Iepriekš jau biju apmeklējis Vinipegas jauno talantu nometni, tāpēc zināju kādu spēles stilu tur piekopj."

"Man patika, kā organizācijā noris lietas. Tāpat spēles stils šķita man ļoti piemērots, tāpēc pārējais bija diezgan otršķirīgs. "Jets" spēlē eiropeisku hokeju ar Ziemeļamerikas stila paņēmieniem pie apmalēm. Praktiski tās arī ir divas lietas, kuras es cenšos apvienot laukumā."

Pandēmijas radīto seku dēļ vairākiem NHL un AHL klubiem bija krietni jāapdomājas vai slēgt līgumus ar spēlētājiem iepriekš plānotajā apjomā. Tam par lielāko iemeslu kalpoja nauda, kas nākamajās sezonās būs ļoti nepieciešama, sedzot šī gada radītos zaudējumus. Šajā sakarā vairums komandu savām rindām šajā starpsezonā piesaistīs ne diži vairāk par pieciem hokejistiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Naudas summas AHL standarta līgumos daudz neatšķiras... Pandēmija lielu ietekmi atstāja uz komandu "maciņu". Piemēram, ja klubs iepriekš vēlējās parakstīt piecus līdz sešus hokejistus, tad šobrīd šis skaitlis ir uz pusi mazāks," skaidro Egle, kurš savā ziņā uzskatāms par veiksminieku, jo iekļuvis "izredzēto" spēlētāju lokā. "Patiesībā par līguma parakstīšanu ar Vinipegas sistēmas komandu zināju jau sen."

Hokejists norādīja, ka lielāka saruna ar "Jets" sistēmas skautiem vēl nav bijusi, lai arī sezonas laikā bijis kontakts un iepriekš apmeklēta treniņnometne. Viņš gan ir pārliecināts, ka padomi un norādījumi vēl sekos.

"Aprunājos ar savas koledžas komandas treneri. Gan viņš, gan vēl citi deva ieteikumus... Lielā mērā šī "virtuve" mums nav sveša, jo zinām, kas un kā notiek," piebilst Egle. "Galvenais ir pielāgoties nākamajam līmenim, jo tur no manis noteikti prasīs ko citu. Centīšos pievērst uzmanību tām lietām, kuras koledžā varbūt piekopu retāk."

"Vēl gan nemāku teikt, kur tieši man jāpieliek, jo nav zināma situācija komandā. Pats zinu vairākas savas prasmes, kuras vēl jāpilnveido, bet tās, lai pagaidām paliek pie manis. Skaidrs, ka AHL ir ātrāks hokejs, kurā galva jātur augšā, un ātri jāpieņem lēmumi. Tur svarīgi būs atrasties īstajā laikā un vietā, jo hokejs ir taktiskāks un ātrāks."

Liepājas hokeja skolas audzēknis arī neslēpa, ka laiku no laika aprunājas ar AHL spēlējošajiem latviešiem, bet svarīgākie jautājumi par šo čempionātu sekos tuvāk sezonas sākumam.

"Sezonas laikā aprunājos ar Rodrigo Ābolu vai kādu citu latvieti AHL, bet domāju, ka vēl vairāki jautājumi tikai sekos," smejoties saka hokejists, kurš arī nevairās atklāt, ko sagaida no pirmās sezonas AHL. "Pirmo sezonu vēlētos ļoti rezultatīvu. Patiesībā galvenais, lai iegūstu daudz pozitīvas pieredzes."

Bez līgas, komandas un vides maiņas hokejistam priekšā ir arī pārvākšanās no ASV uz Kanādu, taču tas galvas sāpes nesagādājot.

"Nav jau tā, ka dodos uz citu kontinentu. Cik skatījos, ja brauktu ar automašīnu no savas pašreizējās dzīvesvietas ASV, līdz Manitobai būtu aptuveni 20 stundas. Būtībā brauciens cauri Eiropai," pārcelšanos ar vēsu prātu uztver uzbrucējs. "Būs savādāk, bet kultūra ir gana līdzīga."

23 gadus vecais Egle iepriekšējās četras sezonas pavadīja NCAA, pārstāvot Klārksona Universitātes komandu "Golden Knights".

Savā pēdējā sezonā viņš 32 mačos guva 14 vārtus un veica 18 rezultatīvas piespēles, bet kopumā NCAA Eglem četru sezonu laikā 135 spēlēs bija 44 vārti un 61 rezultatīva piespēle.

Egle hokejista gaitas uzsāka Liepājā, bet jau kopš 2011.gadā viņš savas prasmes kaldināja Ziemeļamerikā. Pirmos divus gadus viņš spēlēja Austrumu junioru hokeja līgā (EJHL), bet nākamās trīs sezonas bija Savienoto Valstu Hokeja līgas (USHL) komandu sastāvos.

Egle pārstāvējis dažāda vecuma grupu Latvijas jaunatnes izlases, bet pieaugušo valstsvienībā viņš nav spēlējis.

"Moose" komanda AHL sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma pēdējo vietu Centrālajā divīzijā. Vienība ir Vinipegas "Jets" fārmklubs un spēlē tajā pašā arēnā, kurā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda.