foto: Vida Press
Kalniņa pārstāvētā "Jokerit" nākamsezon KHL spēlēs uz mazāka laukuma
Helsinku "Jokerit" pagājušās sezonas pamatvārtsargs Jānis Kalniņš.
Hokejs
2020. gada 21. aprīlis, 10:11

Kalniņa pārstāvētā "Jokerit" nākamsezon KHL spēlēs uz mazāka laukuma

Jauns.lv / LETA

Nākamajā sezonā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Helsinku "Jokerit" spēlēs Somijas standartiem atbilstošā laukumā, pirmdien paziņoja klubs savā "Twitter" kontā.

Latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētais "Jokerit" šosezon spēlēja lielākajā iespējamajā laukumā, kas tiek saukts arī par Eiropas izmēru laukumu un ir 60x30 metri.

Nākamsezon klubs viesus KHL sacensībās plāno uzņemt 60x28 metru laukumā. Vēl mazāks ir tā sauktais Kanādas laukums ar izmēriem 60x26 metri.

Eiropas mēroga laukumu uz mazāku būs spiesta samazināt arī KHL vienība Rīgas "Dinamo". Pagaidām klubs ir komentējis tikai to, ka laukums tiks samazināts, nekonkretizējot izmērus un šīs darbības termiņus.

"Jokerit" komanda 2019./2020.gada sezonas Gagarina kausa izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv", bet otrajā kārtā tai pretim bija jāstājas Sanktpēterburgas SKA.

Pēc pirmās izslēgšanas spēļu kārtas "Jokerit" no sacensībām izstājās, ievērojot Somijas valdības ieteikumus, un 25.martā tika paziņots arī par 2019./2020.gada sezonas pārtraukšanu, nepabeidzot Gagarina kausa izcīņu.