Citi sporta veidi
2020. gada 15. aprīlis, 16:51

Oficiāli nosaukts "Tour de France" jaunais norises laiks

Jauns.lv / LETA

Prestižās daudzdienu velosacensības "Tour de France" trešdien oficiāli ieguvušas jaunu norises laiku - no 29.augusta līdz 20.septembrim - paziņoja organizatori.

Jau ziņots, ka "Tour de France" organizatori drudžaini strādā, lai atrastu jaunu sākuma datumu velosipēdistu lielākajām sacīkstēm pēc tam, kad Francijas prezidents Emanuels Makrons televīzijā paziņoja par publiskās pulcēšanās aizlieguma pagarinājumu Francijā līdz jūlija vidum koronavīrusa izraisītās epidēmijas apstākļos.

Sākotnēji bija paredzēts, ka velobrauciens ar aptuveni 4500 cilvēku karavānu startēs Nicā 27.jūnijā un finišēs Parīzē 19.jūlijā. Nav nekādu iespēju, ka pasākums var noritēt plānotajos termiņos, un organizatori saskaras ar milzīgu loģistikas uzdevumu - pārplānot velobrauciena norises laikus.

Jau iepriekš organizatori paredzēja, ka sacensības varētu tikt pārceltas uz augusta beigām un septembra sākumu, bet trešdien par to oficiāli izdevies vienoties arī ar Starptautisko riteņbraukšanas federāciju (UCI).

Šī būs pirmā reize "Tour de France" vēsturē, kad sacensības tiks aizvadītas tik vēlu. Prestižā tūre ierasti notika vasaras vidū un vienkopus pulcēja ap 12 miljoniem līdzjutēju.

Jau ziņots, ka līdz ar "Tour de France" pārcelšanu, jauni norises laiki jāmeklē arī "Vuelta a Espana" un "Giro'd'Italia" tūrēm. Spānijas tūre bija pārcelta uz 14.augustu līdz 6.septembri, bet līdz ar izmaiņām, kuras ieviesa jaunais "Tour de France" grafiks, "Vuelta a Espana" būs jāieplāno vēlāk.

Organizatori vēstīja, ka "Vuelta a Espana" un "Giro'd'Italia", iespējams, varētu notikt oktobrī.