foto: REUTERS/SCANPIX
Lieldienu rītā 90 gadu vecumā mirusi britu autosporta leģenda Stērlings Moss
Stērlings Moss (1929 - 2020).
Sporta zvaigznes
2020. gada 12. aprīlis, 13:41

Lieldienu rītā 90 gadu vecumā mirusi britu autosporta leģenda Stērlings Moss

Jauns.lv

Leģendārais autosacīkšu braucējs un viena no visu laiku pazīstamākajām britu sporta figūrām Stērlings Moss nomira agrā Lieldienu rītā.

Līdzās autosportistam atradās arī viņa sieva Sjūzija, kura aprūpēja Stērlingu viņa ilgstošās slimības laikā. Sieviete "Daily Mail" paziņoja: "Viņš nomira tāpat kā dzīvoja, izskatoties brīnišķīgi."

"Viņš galu galā vienkārši nogura un aizvēra savas skaistās acis," par vīra nāvi izsakās sieviete.

Mosa nāvi izraisīja krūšu infekcijas slimība, kuru viņš ieguva Singapūrā tieši pirms 2016. gada Ziemassvētkiem. Netiek ziņots, ka nāve būtu iestājusies koronavīrusa dēļ.

Stērlingam Mosam pēc Otrā pasaules kara slavu nodrošināja viņa braukšanas stils un izveicība, kas iecēla viņu par visu laiku labāko sacīkšu autobraucēju pasaulē.

Viņš ir četrkārtējs Formula 1 sacīkšu vicečempions un viņu bieži sauc par "labāko pilotu, kas ne reizi nav kļuvis par čempionu".

Moss piedalījās sacīkstēs no 1948. līdz 1962. gadam. Pēc paša sportista aprēķiniem, viņš piedalījies 525 sacīkstēs, vidēji 62 gadā. Tāpat kā citi tā laika autosportisti, Moss piedalījās vairākās sacīkšu sērijās vienlaicīgi. 1961. gadā Moss aizvadīja savu pēdējo F1 sezonu, bet gadu vēlāk beidza savu karjeru.

2000.gadā princis Čārlzs viņu iecēla bruņinieku kārtā.