foto: Kirill Kukhmar/TASS/Scanpix
Kalniņa konkurents nākamsezon "Jokerit" rindās būs zviedru vārtsargs
Jānim Kalniņam aizvadītā sezona bija ļoti sekmīga.
Hokejs
2020. gada 8. aprīlis, 13:50

Kalniņa konkurents nākamsezon "Jokerit" rindās būs zviedru vārtsargs

Jauns.lv / LETA

Nākamajā sezonā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Helsinku "Jokerit" vārtsargu fronti veidos Jānis Kalniņš un viņa jaunais konkurents Anderss Lindbeks, vēsta portāls "championat.com".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta portāls, "Jokerit" klubu pametis pieredzējušais Anti Niemi, kuram iepriekšējā sezonā bija paredzēta pirmā numura loma, taču Kalniņš demonstrēja labāku sniegumu, kā rezultātā izkaroja pamata vārtsarga statusu.

Kalniņam nākamsezon, visticamāk, nāksies sevi apliecināt no jauna, jo komandas rindām pievienojies bijušais Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vārtu vīrs Lindebks, kuram ir arī 130 spēļu pieredze Nacionālajā hokeja līgā.

Zviedrijas vārtsargs šajā sezonā "Torpedo" vārtos vidēji mačā ielaida 2,39 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu. Viņš kopumā vārtos stājās 36 reizes, no kurām uzvarēja 17. Divas reizes viņš nosargāja savus vārtus neskartus.

Tāpat komandai pievienosies vēl viens "Torpedo" spēlētājs Džordans Šrēders no ASV, kurš šajā sezonā Sanda Ozoliņa pārstāvētajā klubā 60 mačos iekrāja 19 vārtus un 22 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš četros izslēgšanas mačos atzīmējās ar gūtiem vārtiem.

Uzbrucējs NHL kopumā aizvadījis 165 spēles, kurās iekrājis 42 rezultativitātes punktus (18+24). Tāpat viņš piedalījies piecos "play-off" dueļos, gūstot vienus vārtus.

Kalniņš šosezon bija viens no KHL labākajiem vārtsargiem, 47 spēlēs vidēji ielaižot 2,14 ripas, kā arī atvairīja 92% metienu. Vārtsargs savai komandai nodrošināja 33 uzvaras un divas reizes palika "sausā".

Piecos "play-off" mačos viņš vidēji ielaida 2,04 ripas un atvairīja 92,8% metienu.

Tieši Kalniņa komanda bija pirmā, kura pēc izslēgšanas spēļu pirmās kārtas paziņoja, ka vairs neturpinās dalību KHL Covid-19 vīrusa straujās izplatības dēļ. Īsi pēc tam pārtraukt sezonu pieprasīja arī Kazaņas "Ak Bars", bet līdz tam no "play-off" izstājusies bija arī Kazahstānas komanda Nursultanas "Baris".

Kalniņa komanda Rietumu konferences pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās