foto: AFP/Scanpix
NHL komandas "Golden Knights" īpašnieks ziedo vienu miljonu dolāru
Vegasas "Golden Knights" īpašnieks Bils Folijs ziedojis vienu miljonu ASV dolāru, lai palīdzētu cīņā ar Covid-19.
Hokejs
2020. gada 4. aprīlis, 16:09

NHL komandas "Golden Knights" īpašnieks ziedo vienu miljonu dolāru

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vegasas "Golden Knights" īpašnieks Bils Folijs piektdien ziedojis vienu miljonu ASV dolāru (aptuveni 925 000 eiro), lai palīdzētu cīņā ar Covid-19 vīrusu, vēsta NHL.

Folijs šādu naudas summu ziedoja kopā ar savas komandas izveidoto labdarības fondu. Šī summa tiks tērēta medicīnas preču vajadzībām. Tiek vēstīts, ka lielāko atbalstu saņems Nevadas Reaģēšanas, palīdzības un atjaunošanas darba grupa, kura attiecīgajā štatā cīnās ar Covid-19 pandēmiju.

Plānots, ka par teju miljonu eiro tiks iegādātas sejas maskas, respiratori, medicīnas cimdi un citas preces, kas palīdzēs mediķiem cīņā ar Covid-19 vīrusu.

"Visi šajā cīņā esam kopā. Izsakām vislielāko pateicību mediķiem, kuri šajā trauksmainajā un sarežģītajā laikā cīnās ar Covid-19 vīrusu," teikts "Golden Knights" paziņojumā. "Atbalsts, kuru sniedzam, visvairāk būs jūtams starp tiem mediķiem, kuri ir šīs "frontes" priekšējā līnijā. Viņi ir mūsu varoņi, tāpēc vēlamies sniegt atbalstu, tāpat kā to dara mediķi."

Nevadas Reaģēšanas, palīdzības un atjaunošanas darba grupa piektdien pavēstīja, ka labdarības akcija, kurā tiek vākti līdzekļi cīņai ar Covid-19 vīrusu norit labāk nekā cerēts, jo jau savākti vairāk nekā desmit miljoni ASV dolāru (9,3 miljoni eiro).

Iepriekš jau ziņots, ka pēc sezonas pārtraukšanas visās lielākajās sporta līgās pasaulē, vairāki sportisti snieguši atbalstu, lai mazinātu Covid-19 vīrusa radītās grūtības. Vairākas NBA vienības iepriekš paziņoja, ka spēlētāji un kluba vadība segs arēnas darbinieku algas. Tāpat vairums ASV arēnu jau ziedojušas savu neizmantoto ēdienu vietējām komūnām.

Iespaidīgu ziedojumu - vienu miljonu ASV dolāru (925 000 eiro) - piektdien veica arī Parīzes "Saint-Germain" zvaigzne Neimars. Sportists, kurš ir pasaulē trešais augstākapmaksātais kājbumbas meistars, daļu naudas ziedoja Apvienoto Nāciju Bērnu fondam (UNICEF), bet pārējo - labdarības fondam, kuru izveidoja viņa draugs Brazīlijas televīzijas vadītājs Lusianu Huki, teikts ziņojumā.