foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
"Anderlecht" spiesta atbrīvot kluba leģendu no trenera asistenta amata
"Anderlecht" par Beļģijas čempioni kronēta 34 reizes, bet pērn nācās samierināties ar sesto vietu.
2020. gada 22. marts, 17:38

"Anderlecht" spiesta atbrīvot kluba leģendu no trenera asistenta amata

Jauns.lv / LETA

Briseles "Anderlecht" futbola komanda koronavīrusa izraisīto taupības pasākumu dēļ spiesta atlaist kluba leģendu Pēru Zeterberju no vienības galvenā trenera asistenta amata.

Frankija Verkautrēna vadītā "Anderlecht" pirms čempionāta pārtraukšanas turnīra tabulā ieņēma astoto vietu, taču pirmā posma pēdējā kārtā tai ir iespēja meistarsacīkstes turpināt vadošo sešiniekā.

"Tāpat kā daudzas nozares, arī profesionālais futbols nonācis izaicinājumu priekšā. Covid-19 atstājis nozīmīgu ekonomisku iespaidu uz klubu, tāpēc cenšamies izvairīties no milzīgiem zaudējumiem. Šī iemesla dēļ bijām spiesti šķirties no Pēra Zeterberja, kurš šeit vienmēr tiks uzskatīts par leģendu," teikts kluba paziņojumā.

Zviedru pussargs Zeterberjs "Anderlecht" komandā pavadīja divus termiņus, kluba sastāvā aizvadot teju 300 spēles un sešas reizes kļūstot par Beļģijas čempionu. Pēc karjeras beigām 2006.gadā viņš palika klubā un sākumā strādāja kā skauts, bet 2018.gadā zviedrs kļuva par pirmās komandas galvenā trenera asistentu.

Zeterberjs tika uzskatīts par savas paaudzes vienu no labākajiem Zviedrijas futbolistiem, taču viņam bija konflikts ar bijušo izlases galveno treneri Tomiju Sēderberju, kā dēļ pussargs valstsvienībā aizvadīja vien 30 spēles, kurās guva sešus vārtus.

Pa vidu karjerai "Anderlecht" komandā viņš trīs sezonas pavadīja Pirejas "Olympiakos" vienībā, ar kuru trīs reizes kļuva par Grieķijas čempionu.

"Anderlecht" par Beļģijas čempioni kronēta 34 reizes, bet pērn nācās samierināties ar sesto vietu.