foto: AFP/Scanpix
Mazāk nekā ceturtdaļa Japānas iedzīvotāju tic, ka olimpiskās spēles notiks paredzētajā laikā
Sieviete pie Toklijas olimpisko spēļu reklāmas.
2020. gada 16. marts, 15:29

Mazāk nekā ceturtdaļa Japānas iedzīvotāju tic, ka olimpiskās spēles notiks paredzētajā laikā

Jauns.lv / LETA

Neraugoties uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un Olimpiādes organizatoru pārliecību par spēļu norisi iepriekš plānotajā laikā, Japānā veiktajā aptaujā sporta funkcionāriem sliecas piekrist vien 24,5% iedzīvotāju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka neraugoties uz Covid-19 vīrusa straujo izplatību pasaulē, Tokijas Olimpiādes rīkotāji piektdien aizvien bija pārliecināti, ka pandēmija nekādi neietekmēs olimpisko spēļu norisi.

ASV prezidents Donalds Tramps iepriekš uzrunā no Ovālā kabineta pauda, ka, viņaprāt, Tokijas Olimpiāde būtu jāpārceļ par gadu uz priekšu, lai izvairītos no sacensībām pie tukšām tribīnēm. Tikmēr Japānas premjerministrs Šindzo Abe sarunā ar Trampu esot norādījis, ka neesot pamata atcelt Olimpiādi, jo Āzijas lielvalsts veicot visus nepieciešamos piesardzības darbus.

"Kyodo News" veiktajā aptaujā teju 70% Japānas iedzīvotāju pauda pārliecību, ka Olimpiāde nenotiks tai paredzētajā laikā. Aptaujas rezultāti liecina, ka vien 24,5% iedzīvotāju tic spēļu norises sākumam 24.jūlijā, bet 69,9% ir pārliecināti par pretējo.

Teju vai visā pasaulē pašlaik ir apturēti vairāku sporta veidu čempionāti, kuru norise varētu atsākties aprīļa otrajā pusē vai maija sākumā. Covid-19 vīrusa straujās izplatības dēļ atcelti arī vairums olimpiskās kvalifikācijas turnīru, kas nozīmē, ka SOK, iespējams, nāksies izveidot jaunu kvalificēšanās sistēmu.

Viens no retajiem kvalifikācijas turnīriem noris Lielbritānijā, kur sportisti cīnās par 77 ceļazīmēm uz Tokiju. Olimpiskā kvalifikācija boksā aizvadītajā nedēļas nogalē notika ar skatītāju līdzdalību, bet šonedēļ dueļi jau noritēs pie tukšām tribīnēm.

Tokijas Olimpiāde paredzēta no 24.jūlija līdz 9.augustam, bet 25.augustā sāksies paralimpiskās spēles. Plānots, ka četrgades notikumā kopumā varētu piedalīties ap 11 000 sportistu.